Μια μοναδική, γευστική και υγιεινή τάρτα με φράουλες.
Υλικά
- 1 κουτί Sweet & Balance ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
- ½ κουτί Sweet & Balance ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ
- 250 γραμ (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
- 1 αυγό
- 2 γραμ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ (1/2 κουτ. γλυκού)
- 125 γραμ. ( 5 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη
- 300 γραμ. Φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ τη Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), το. Μπέικιν Πάουντερ, το Αυγό και ζυμώνετε τη ζύμη για την τάρτα
- Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για ½ ώρα περίπου να παγώσει.
- Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και την ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη
- Βάζετε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24cm και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα
- Ψήνετε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C στις αντιστάσεις για 35 λεπτά
- Διαλύετε το ½ φάκελο Sweet & Balance ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ σε 300ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό , το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς
- Παρασκευάζετε την Sweet & Balance ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού
- Κόβετε τις Φράουλες σε φέτες. Μόλις κρυώσει η τάρτα απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τοποθετείτε πάνω τις κομμένες Φράουλες
- Απλώνουμε το Ζελέ πάνω στις Φράουλες και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο.
Διαθρεπτικά Στοιχεία |
Ανά Μερίδα (95 γραμ.) |
Ενέργεια |
153 kcal |
Πρωτεΐνες |
3,5 g |
Υδατάνθρακες |
17,8g |
Σάκχαρα |
1,4g |
Λιπαρά |
7,5g |
Κορεσμένα |
3,5g |
Εδώδιμες ίνες |
1,9g |
Νάτριο |
0,07g |
Μερίδες ανά γλύκισμα: 14, Βάρος μερίδας: 95γρ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 1/3 ισοδύναμο αμύλου, 1 ισοδύναμο λίπους