Logodiatrofis.gr
ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Μετεκπαίδευση στην Παιδοαθλητική Διατροφή (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης)

Παιδοαθλητική Διατροφή, Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition

Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition” (MNPSN) – Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για Μετεκπαίδευση στην Παιδοαθλητική Διατροφή.

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Παιδοαθλητική Διατροφή: Βρείτε όλες τις πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Επιμόρφωσης στην Παιδοαθλητική Διατροφή της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC SPORTS NUTRITION

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Ολοένα και αυξανόμενος είναι αριθμός των παιδιών που ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό και συμμετέχουν σε διάφορα ομαδικά και ατομικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, ρυθμική γυμναστική, πάλη, Τάε Κβον Ντο κλπ.).

Κάποια από αυτά μπορούν να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν τους αυριανούς πρωταθλητές και ολυμπιονίκες μας.

Η παιδική ηλικία χαρακτηρίζεται από αυξημένες θρεπτικές απαιτήσεις, με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού.

Ταυτόχρονα, οι διατροφικές ανάγκες ενός παιδιού που αθλείται συστηματικά είναι πολλαπλάσιες, με δεδομένο ότι η διατροφή θα πρέπει να υποστηρίζει τις απαιτήσεις τόσο του εκάστοτε αθλήματος, όσο και της αύξησης του σώματος.

Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις παιδιών αθλητών, ειδικά σε ορισμένα αθλήματα που σχετίζονται με το σωματικό βάρος (πχ. ρυθμική γυμναστική, ατομικά αθλήματα: πάλη, Τάε Κβον Ντο κλπ.), παρατηρούνται έντονα διάφορες διαταραχές λήψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, διαταραχή αδηφαγίας, αλλοτριοφαγία, διαταραχή μηρυκασμού, η αποφευκτική – περιοριστική διαταραχή πρόσληψης τροφής κλπ.), οι οποίες σχετίζονται με την πίεση των προπονητών για να μειωθεί το βάρος σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο.

Αλλά και το αντικείμενο την αθλητικής ψυχολογίας είναι εξίσου σημαντικό τόσο στη διαχείριση των διαταραχών λήψης τροφής στα παιδιά αθλητές, όσο και στην μακροπρόθεσμη επίτευξη των αθλητικών στόχων με τις κατάλληλες τεχνικές ενίσχυσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Παιδοαθλητική διατροφική επιστήμη έχει ως σκοπό να παράσχει ολοκληρωμένες απαντήσεις στους παραπάνω προβληματισμούς με τη συμμετοχή μίας έγκριτης διεπιστημονικής ομάδας άρτια εκπαιδευμένης.

Δημιουργώντας λοιπόν τους αυριανούς πρωταθλητές, ο συνδυασμός του ταλέντου και της προπόνησης με τη συμβολή του Παιδοαθλητικού Επιστήμονα Διατροφής μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα αρχικά στη θωράκιση του παιδικού οργανισμού και εν συνεχεία στην επίτευξη υψηλών αθλητικών επιδόσεων.


Εξειδίκευση στην Παιδοαθλητική Διατροφή (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης)

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) μέσω του εκπαιδευτικού της κλάδου “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” σήμερα προσφέρει σε επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα επιμόρφωσης “Master Nutritionist” (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό : N257525) τόσο σε επίπεδο «e-learning» και Blended εκπαίδευση, όσο και σε «δια ζώσης» παρακολούθηση.

Με μία ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης επιστημόνων υγείας, στοχεύει στην απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και πρακτικών εμπειριών σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με την επιστήμη της διατροφής και διαιτολογίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρέχεται η δυνατότητα επιμόρφωσης στην Παιδοαθλητική Διατροφή – Pediatric Sports Nutrition.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών επιμόρφωσης στην παιδοαθλητική διατροφή “Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition” (M.N.P.S.N.) μπορεί να οδηγήσει στην επιμόρφωση του διατροφολόγου με εξειδίκευση στην Παιδοαθλητική Διατροφή (Pediatric Sports Nutritionist).Εξειδίκευση στην Παιδοαθλητική Διατροφή (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης)

Το πρόγραμμα

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Παιδοαθλητική Διατροφή: “Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition” παρουσιάζονται με επιστημονικά δεδομένα οι βασικές αρχές που διέπουν την επιστήμη της παιδικής αθλητικής διατροφολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των βασικών αρχών, που διέπουν την παιδική αθλητική διατροφή: τις ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία).

Παράλληλα, αναλύονται οι βασικοί βιολογικοί μηχανισμοί που διέπουν τις ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) ενός αθλητή, οι ενεργειακές αρχές που υπάρχουν πίσω από οποιουδήποτε είδους μυϊκή συστολή και των ιδιαιτεροτήτων της διατροφικής υποστήριξης των παιδιών αθλητών με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση της υγείας και της αθλητικής τους απόδοσης.

Επιπλέον, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία της διατροφής στην παιδική αθλητική απόδοση, στην ανάπτυξη τεχνικών διατροφικής και ενεργειακής εκτίμησης, καθώς και στην κατανόηση των μηχανισμών δράσης των υδατανθράκων, των λιπιδίων, των πρωτεϊνών, των υγρών, των βιταμινών και των διατροφικών εργογόνων συμπληρωμάτων.

Με βάση αυτό το στοιχείο, αναλύονται και τα δεδομένα για τις διάφορες μεθόδους εκτίμησης των ποιότητας των διατροφικών επιλογών των παιδιών αθλητών.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και σε ζητήματα προβλημάτων θρέψης και ψυχικής υγείας των παιδιών αθλητών, οι δυνητικές συνέπειες των εν λόγω προβλημάτων και βέβαια παρουσιάζεται η μεθοδολογία της ορθής αντιμετώπισης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, διερευνάται και η επίδραση των διάφορων ψυχολογικών παραγόντων μέσω των ενδεδειγμένων τεχνικών ενίσχυσης στην διαμόρφωση των παιδικής αθλητικής απόδοσης.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Δυνατότητες παρακολούθησης

Η επιμόρφωση “Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition” προσφέρεται σε “Blended” εκπαίδευση και σε “e-Learning” εκπαίδευση, όμως, οι θέσεις είναι περιορισμένες!

• Διαδικτυακή ασύγχρονη εξ αποστάσεως (e-Learning) εκπαίδευση: Δυνατότητα παρακολούθησης των διαλέξεων οποιαδήποτε στιγμή εσείς επιθυμείτε! Τις εργαστηριακές ασκήσεις και την πρακτική άσκηση έχετε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσετε On Demand, ενώ την εποπτεία με Live Streaming.

• Μικτή (Blended) εκπαίδευση: Εκτός από το θεωρητικό σκέλος του προγράμματος που πραγματοποιείται μέσω ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανές διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις, να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση και εποπτείες σε πραγματικά περιστατικά, με δια ζώσης παρακολούθηση.

• ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ εκπαίδευση: Πραγματοποιείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Προμπονά 27 & Επινίκου 4, Άνω Πατήσια – Ριζούπολη), οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Μετρό των Άνω Πατησίων (200 Μέτρα), σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων αναφορικά με τη σημασία της αθλητικής διατροφής στα παιδιά.

Επιπλέον, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Παιδοαθλητική Διατροφή «Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition», δίνει έμφαση στην κατανόηση των βιοχημικών μηχανισμών που ενεργοποιούνται κατά την άσκηση.

Τέλος, στόχος του προγράμματος τίθεται η αποτελεσματική διατροφική υποστήριξη των παιδιών αθλητών με σκοπό τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

Στους αποφοίτους του Εκπαιδευτικού Προγράμματος εκτός από το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης χορηγείται και Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης.

Περιεχόμενο

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Παιδοαθλητική Διατροφή: “Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition” περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς: Θεωρητική κατάρτιση, Εργαστηριακή εκπαίδευση, Πρακτική άσκηση και Εποπτεία περιστατικών.

Συνοπτικά, το επιστημονικό περιεχόμενό του εστιάζεται στις παρακάτω γενικές ενότητες:
• Βασικές αρχές παιδικής διατροφής
• Eιδικά θέματα παιδικής διατροφής
• Παιδική διατροφή και ψυχική υγεία
• Παιδική παχυσαρκία
• Αξιολόγηση ανθρωπομετρήσεων και φυσικής δραστηριότητας
• Μηχανισμοί παραγωγής ενέργειας κατά την άσκηση
• Η σημασία των υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπών και βιταμινών στην αθλητική απόδοση
• Ισορροπία υγρών κατά την άσκηση
• Διατροφικά συμπληρώματα με εργογόνο δράση
• Διατροφικές συστάσεις για αύξηση του μυϊκού ιστού
• Διατροφικές ανάγκες παιδιών – αθλητών
• Διαταραχές λήψης τροφής
• Διατροφή για παιδιά αθλητές

Δείτε αναλυτικά τις ενότητες στον ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ!

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Διάρκεια

Το πρόγραμμα διαρκεί ένα (1) ακαδημαϊκό έτος.

Οι ειδικευόμενοι μπορούν να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση μέρους του προγράμματος (π.χ. πρακτική άσκηση) λόγω επαγγελματικών ή προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Ολοκλήρωση

Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου “Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition” (M.N.P.S.N.).

Επιτυγχάνεται μέσα από τη συστηματική παρακολούθηση των μαθημάτων του προγράμματος, την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων και τη βαθμολόγηση άνω του ορίου στα Τεστ αξιολογήσεων της κάθε ενότητας. Μετά την ολοκλήρωση:

 • Χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
 • Χορηγείται Βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης
 • Όλοι οι απόφοιτοι εγγράφονται ως μέλη στην επιστημονική κοινότητα των Επαγγελματιών Υγείας Παιδιατρικής Διατροφής της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
 • Δημιουργούνται Προοπτικές συνεργασίας με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

Ο τίτλος “Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition” ΔΕΝ αποτελεί Ακαδημαϊκό Τίτλο, ούτε σχετίζεται με την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος διατροφολόγου ή οιασδήποτε μορφής συναφών επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά ένα σημαντικό ενισχυτικό του βιογραφικού σημειώματος.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Κόστος Παρακολούθησης

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!

Δείτε την Εκπτωτική Πολιτική ΕΔΩ!

*Επικοινωνήστε μαζί μας στο studies@elde.gr ή στο 2102520977 για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία σχετικά με τα δίδακτρα!

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι Εκπαιδευόμενοι μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition αναμένεται να έχουν αποκτήσει τις ακόλουθες γνωστικές και ψυχοκινητικές δεξιότητες και στάσεις.

ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:

 • Κατανόηση των βασικών αρχών που διέπουν την παιδική διατροφή: ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) των παιδιών.
 • Ικανότητα αξιολόγησης των μεθόδων εκτίμησης των διατροφικών συνηθειών και φυσικής δραστηριότητας κατά την παιδική ηλικία.
 • Αναγνωρίζουν και κατανοούν τους ενεργειακούς μηχανισμούς και τα βασικά χαρακτηριστικά μέσω των οποίων παράγεται η μυϊκή ενέργεια κατά την άσκηση.
 • Προσδιορίζουν τα βασικά συστατικά των ενεργειακών απαιτήσεων των παιδιών αθλητών και ασκούμενων, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε αγωνίσματος.
 • Περιγράφουν αναλυτικά τις μεθόδους εκτίμησης της σύστασης του σώματος παιδιών αθλητών και ασκούμενων.
 • Αναγνωρίζουν τις βασικές αρχές του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών καθώς και τη σημασία που έχουν τα συγκεκριμένα συστατικά στην παιδική αθλητική απόδοση.
 • Αναγνωρίζουν το ρόλο του νερού, των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων και των ηλεκτρολυτών στην άσκηση, καθώς και τους κινδύνους που η απώλεια αυτών εγκυμονούν για την υγεία και την αθλητική απόδοση των παιδιών αθλητών/ασκούμενων.
 • Αξιολογούν τις διάφορες μεθόδους εκτίμησης των διατροφικών συνηθειών των παιδιών αθλητών.
 • Θέτουν σε πρακτική εφαρμογή τα θεωρητικά δεδομένα των αρχών της αθλητικής διατροφής και των διαφόρων επιμέρους θεμάτων που άπτονται του συγκεκριμένου αντικειμένου.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:

 • Ικανότητα περιγραφής των ιδιαίτερων διατροφικών απαιτήσεων των παιδιών αθλητών.
 • Ικανότητα μεταφοράς των θεωρητικών αρχών σε πρακτική εφαρμογή.
 • Διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις παιδιών ασκούμενων και αθλητών.
 • Επιλέγουν το κατάλληλο αθλητικό διατροφικό συμπλήρωμα και το προσαρμόζουν ανάλογα με τις ατομικές απαιτήσεις και ανάγκες του είδους της άσκησης.
 • Μετατρέπουν, τις βασικές διατροφικές αρχές των μάκρο- και μίκρο-θρεπτικών συστατικών σε πρακτικά παραδείγματα και ποσοτικοποιούν ανάλογα.
 • Σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τις βασικότερες μεθόδους εκτίμησης των ενεργειακών απαιτήσεων των παιδιών ασκούμενων καθώς και των βασικότερων τεχνικών διατροφικής τους αξιολόγησης, αναδεικνύοντας τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης.
 • Αξιολογούν τα βασικότερα διατροφικά συμπληρώματα, τις τεχνικές κατανάλωσής τους καθώς και τη χρησιμότητα αυτών από παιδιά αθλητές.
 • Εφαρμόζουν τα θεωρητικά δεδομένα σε πράξη, ανάλογα με τις εξατομικευμένες απαιτήσεις του εκάστοτε παιδικού περιστατικού και βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αθλήματος.
 • Διακρίνουν την αξιοπιστία ενός επιστημονικού ευρήματος και παράλληλα αναγνωρίζουν τυχόν μεθοδολογικά κενά, που διακυβεύουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
 • Εντοπίζουν τις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις των παιδιών αθλητών.
 • Επιλέγουν την κατάλληλη διατροφική αγωγή για την ενίσχυση της παιδικής αθλητικής απόδοσης.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ / ΣΤΑΣΕΙΣ:

 • Υπολογίζουν τις ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες ενός παιδιού αθλητή και κατανέμουν τις αντίστοιχες απαιτήσεις στα γεύματα, πριν και μετά την άσκηση.
 • Βοηθούν στη βελτίωση της προπονητικής διαδικασίας αλλά και της αποκατάστασης, μετά την άσκηση μέσω της διατροφικής υποστήριξης.
 • Προάγουν τις βέλτιστες διατροφικές τακτικές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της παιδικής αθλητικής απόδοσης, μέσω καθυστέρησης στην εμφάνιση κόπωσης.
 • Σταθμίζουν τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της χορήγησης διατροφικών συμπληρωμάτων και επιλέγουν τα συγκεκριμένα ανά άθλημα και ανά περίπτωση πρωτόκολλα.
 • Ικανότητα κριτικής ερμηνείας των αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται σε επιστημονικές μελέτες.
 • Ικανότητα αξιολόγησης της αξιοπιστίας ενός επιστημονικού ευρήματος, όπως και δεδομένων προέρχονται ευρύτερα από τον χώρο των παιδιατρικών, διατροφικών και αθλητικών επιστημών.
 • Αναθεωρούν μη τεκμηριωμένες απόψεις, από μη ειδικούς, στον τομέα της παιδικής αθλητικής διατροφής.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Εκπαιδευτική Ομάδα Υψηλών Προδιαγραφών

Επιστημονικός και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος:

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Συντονίστρια:

Μαντώ Αγουρίδου MSc, Κλινική Ψυχολόγος

Διδάσκοντες:

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

O Δημήτρης Γρηγορακης είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD, αριστούχος πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Δρ. Αικατερίνη Σκενδέρη, Βιοχημικός-Διατροφολόγος

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος, το οποίο απέκτησε το 1998 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιχάλης Μακρυλλός BSc, MSc, Κλινικός Διαιτολόγος – Αθλητικός Διατροφολόγος

Ο Μιχάλης Μακρυλλός BSc, MSc είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Αθλητικός Διατροφολόγος.

Μαντώ Αγουρίδου, MSc, Κλινική Ψυχολόγος

Η Μαντώ Αγουρίδου είναι Ψυχολόγος MSc με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αριστούχος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Mercer University, Macon, GA και Αdvisor/Counseling specialist for children στο American Community Schools.

Δρ. Ελένη Τσάτσα

Η Ελένη Τσάτσα είναι Παιδίατρος, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε την ειδίκευση της Παιδιατρικής.

Γεωργία Καπώλη

Η Γεωργία Καπώλη είναι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Roehampton of Surrey του Λονδίνου.

Φωτεινή Αθανασοπούλου

Η Φωτεινή Αθανασοπούλου, MSc είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

Μετεκπαίδευση στην Παιδοαθλητική Διατροφή (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης) - Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) αποτελεί το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της σύγχρονης Ελλάδας και συνεισφέρει σημαντικά στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της χώρας.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στοχεύει στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με όλους τους ανθρώπους της επιστήμης και του πολιτισμού και στην αλληλεπίδρασή του με τους πολίτες, κατά τρόπο που να ικανοποιούνται οι υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας, να προάγεται η ισότητα της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τη γνώση και να προωθείται ο ελληνικός πολιτισμός και η εγχώρια οικονομία.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου μπορεί να έχουν ποικίλες μορφές, οι οποίες καθορίζονται από αντίστοιχες κοινωνικές ανάγκες στο σύγχρονο κόσμο, διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας κυρίως, την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.

Συνοπτικά οι δράσεις αυτές αφορούν:

 • Επιμόρφωση αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης στις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και εξειδικευμένα προγράμματα σε τομείς και εφαρμογές της τεχνολογίας.
 • Ανάπτυξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία αποδεσμεύει από το χρόνο και το χώρο.
 • Θερινά σχολεία και σεμινάρια για τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας, για την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και για την ανάπτυξη της τοπικής και γενικότερα της εγχώριας οικονομίας.
 • Σειρά δομημένων διαλέξεων και σεμιναρίων σε τομείς της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων, απευθυνόμενα στον γενικό πληθυσμό ενηλίκων πολιτών.
 • Δράσεις αντιμετώπισης του σύγχρονου αναλφαβητισμού και δράσεις που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και προωθούν την κοινωνική οικονομία.
 • Η επιστημονική εγκυρότητα των καθηγητών του ΕΚΠΑ, η εμπειρία του σε ό,τι αφορά την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και η άρτια και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή του Ιδρύματος εγγυώνται την ποιότητα και την αξιοπιστία των παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
 • Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία μέσω του κλάδου σπουδών της (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους των προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ με τίτλους: «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής» (Μικτό) και «Στρατηγικές Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας» (Μικτό) να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, να αποκτήσουν εργαστηριακή εμπειρία, αλλά και να παρακολουθήσουν μέσω εποπτείας πραγματικά περιστατικά.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στην υλοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων υλοποιείται μέσω της αξιοποίησης των υποδομών και των εγκαταστάσεών της από τους εκπαιδευομένους με δια ζώσης παρακολούθηση.

Τόσο η πρακτική άσκηση, όσο και η εποπτεία πραγματοποιείται με βάση τον ενδεδειγμένο διαγνωστικό εξοπλισμό και λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά πρωτόκολλα μετρήσεων σε πραγματικά περιστατικά υπερβαρότητας, παχυσαρκίας και αθλητές. Ειδικά τα παιδικά περιστατικά, προσέρχονται οικειοθελώς και εθελοντικά και κατόπιν υπογραφής δήλωσης συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους και για τη χρήση των δεδομένων τους για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Μετεκπαίδευση στην Παιδοαθλητική Διατροφή (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης) - Master Nutritionist in Pediatric Sports Nutrition

Γιατί να επιλέξω ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Η παροχή εκπαίδευσης από «ειδικούς σε ειδικούς» αποτελεί τα σημαντικότερο εκπαιδευτικό πλεονέκτημα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Επιπλέον πλεονεκτήματα προσφέρονται τόσο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, όσο και μετά από το πέρας αυτής. Αναλυτικά:

Πλεονεκτήματα κατά την εκπαίδευση:

 • Υψηλό επιστημονικό κύρος
 • Υψηλές προδιαγραφές εκπαιδευτών
 • Πλήρης οδηγός σπουδών και επαγγελματικών ευκαιριών
 • Εκτενής βιβλιογραφία (πολυάριθμα papers, βιβλία και αναλυτικά εγχειρίδια) που φέρει τη συγγραφική επιμέλεια εκπαιδευτών του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES (βλ. gallery).
 • Ευρύχωρες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 280 τ.μ. που καλύπτουν ολοκληρωμένα τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις (βλ. gallery)
 • Πρακτική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά (βλ. gallery)
 • Εποπτεία και ανάλυση περιστατικών από εξειδικευμένους διατροφολόγους
 • Άρτιος εργαστηριακός εξοπλισμός με διαγνωστικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας
 • Ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε ανοικτές εκδηλώσεις (βλ. gallery)
 • Πρακτική συμμετοχή σε επιστημονικές δράσεις στην κοινότητα
 • Συμμετοχή σε συνέδρια επιστημονικής ευθύνης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (βλ. gallery)
 • Άνετο parking για τα αυτοκίνητα των εκπαιδευόμενων και κοντινή απόσταση από το Μετρό (200 m)
 • Μοντέρνος αύλειος χώρος, ιδανικός για τις δημιουργικές ώρες των διαλλειμάτων.

Πλεονεκτήματα μετά την εκπαίδευση:

 • Αυτόματη εγγραφή στην επιστημονική κοινότητα Παιδοδιατροφολόγων της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
 • Δωρεάν παροχή 24σέλιδων εργαλείων παιδικής διατροφής (μυστικά διατροφής για παιδιά) και Ημερολογίων Καταγραφής Γευμάτων για ιδιωτική χρήση (βλ. gallery)
 • Δωρεάν παροχή ενημερωτικού υλικού της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Εγχειρίδιο διαβήτη, Καταρρίπτοντας 10 κοινούς διατροφικούς μύθους κλπ.) (βλ. gallery)
 • Δυνατότητα λειτουργίας πλήρους εξοπλισμένης πολυδύναμης επιστημονικής μονάδας στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.Δ.Ε. για ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα
 • Παροχή δυνατοτήτων αρθρογραφίας και δημοσιεύσεων σε έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) υψηλής πανελλαδικής κυκλοφορίας.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Απλή εκπαίδευση ή Πραγματική Μετεκπαίδευση - ΕΛΔΕ STUDIES ΚΔΒΜ

«Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!»

Ειδικές ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Μάθετε περισσότερα στο ELDE.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ