Logodiatrofis.gr
ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES – Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Διατροφική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών με τη σφραγίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ) αποτελεί έναν Ανεξάρτητο Εκπαιδευτικό Φορέα, ο οποίος λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Lifelong Learning Center (L.L.C.) αδειοδοτημένο με την υπ’ αριθμόν 50120/Κ6 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3094/τ. Β’/10-05-2023) και Αρ. Μητρώου: 2350120με θετική διατύπωση γνώμης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με την υπ’αριθμ. πρωτ. ΔΑ/6305/24-03-2023 Απόφαση (517/23-03-2023 Συνεδρίαση του Δ.Σ.).

Το εκπαιδευτικό έργο του ΚΔΒΜ ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES είναι αναγνωρισμένο από Κορυφαία Πανεπιστήμια (πχ. ΕΚΠΑ), όπως προκύπτει από την πολυδιάστατη συνεργασία με το Κ.Δ.Β.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο επίπεδο πρακτικής άσκησης των εκπαιδευμένων σε διάφορα επιστημονικά προγράμματα του ιδρύματος. 

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα με δήλωση (19.11.2022) του τ. Υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, “η ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES επιτελεί σημαντικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο, συνεισφέροντας με διάφορες καίριες δράσεις, ενεργά στη παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας!”.

Μετά από πολλαπλά χρόνια ενεργού παρουσίας στο ελληνικό διατροφικό γίγνεσθαι η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία έχοντας συμβάλλει με διάφορες επίκαιρες δράσεις στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού, δημιουργεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES με σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας!

ΚΔΒΜ ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ παρουσιάζεται έντονα η ανάγκη της επιστημονικής εξειδικεύμενης επιμόρφωσης στο αντικείμενο της διατροφής. Οι αναρίθμητες πληροφορίες και τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάζονται μέρα με τη μέρα δημιουργούν την τάση κατάταξης σε διάφορα επιστημονικά πεδία.

Το ΚΔΒΜ ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES πραγματοποιεί επιστημονικά συνέδρια και ενημερωτικές θεματικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, οργανώνει και συντονίζει προγράμματα σπουδών συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που οδηγούν στην απονομή αντίστοιχων πιστοποιητικών επιμόρφωσης, όπως επίσης και κάθε μορφής έργο το οποίο σχετίζεται με τη Διά Βίου Μάθηση στο αντικείμενο της επιστήμης διαιτολογίας – διατροφής. 

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ είναι η ολοκληρωμένη παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε επαγγελματίες υγείας με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία προσφέρει μία ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο αντικείμενο της διαιτολογίας – διατροφής.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απόκτηση του εκπαιδευτικού τίτλου MASTER NUTRITIONIST ( Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: N257525) ή του εκπαιδευτικού τίτλου NUTRITION PROFESSIONAL (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: N266096).

Γιατί να επιλέξω ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Επαγγελματική αναγνώριση

Το ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ αποτελεί τον φορέα εκπαίδευσης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, ενός αναγνωρισμένου σωματίου στον τομέα της διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι απολαμβάνουν της επαγγελματικής αναγνώρισης και των προνομίων που συνεπάγεται αυτό.

Ποιότητα εκπαίδευσης

Προσφέρονται υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα με ειδικά καταρτισμένους διδάσκοντες και εξειδικευμένους καθηγητές. Οι σπουδές Βρίσκονται σε αρμονία με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις και πρακτικές στον τομέα της διατροφής.

Ποικιλία προγραμμάτων

Παρέχεται ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών αντικειμένων και πιστοποιημένων προγραμμάτων επιμόρφωσης. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές σας ανάγκες.

Εξατομικευμένη προσέγγιση

Το ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξατομίκευση της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης ικανοτήτων μέσω ατομικής προσοχής, πρακτικών εργαστηρίων και καθημερινής συνεργασίας με έμπειρους διατροφολόγους.

Δικτύωση και ευκαιρίες καριέρας

Παρέχονται ευκαιρίες δικτύωσης με επαγγελματίες και ειδικούς του κλάδου της διατροφής. Ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και συνεργασίας με επαγγελματικούς φορείς και οργανισμούς στον τομέα της διατροφής. Αυτό οδηγεί σε αυξημένες δυνατότητες απασχόλησης, συνεργασίας και επαγγελματικής εξέλιξης.

Ως επιπλέον πλεονεκτήματα της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES θα πρέπει να αναφερθούν και οι Ευρύχωρες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 280 τ.μ., οι οποίες καλύπτουν τόσο τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και την πρακτική άσκηση των σπουδαστών που πραγματοποιείται σε πραγματικά περιστατικά με εποπτεία και ανάλυση από εξειδικευμένους διατροφολόγους, ο άρτιος εργαστηριακός εξοπλισμός με διαγνωστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις, το άνετο parking και τέλος ο μοντέρνος αύλειος χώρος ο οποίος είναι ιδανικός για τις ευχάριστες ώρες των διαλλειμάτων.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί έτσι ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑμεΑ!

Η παροχή εκπαίδευσης από «ειδικούς σε ειδικούς» αποτελεί τα σημαντικότερο εκπαιδευτικό πλεονέκτημα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Επιπλέον πλεονεκτήματα προσφέρονται τόσο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, όσο και μετά από το πέρας αυτής. Αναλυτικά:

Πλεονεκτήματα κατά την εκπαίδευση:

 • Υψηλό επιστημονικό κύρος
 • Υψηλές προδιαγραφές εκπαιδευτών
 • Πλήρης οδηγός σπουδών και επαγγελματικών ευκαιριών
 • Εκτενής βιβλιογραφία (πολυάριθμα papers, βιβλία και αναλυτικά εγχειρίδια) που φέρει τη συγγραφική επιμέλεια εκπαιδευτών του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES
 • Ευρύχωρες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 280 τ.μ. που καλύπτουν ολοκληρωμένα τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις
 • Πρακτική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά 
 • Εποπτεία και ανάλυση περιστατικών από εξειδικευμένους διατροφολόγους
 • Άρτιος εργαστηριακός εξοπλισμός με διαγνωστικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας
 • Ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε ανοικτές εκδηλώσεις
 • Πρακτική συμμετοχή σε επιστημονικές δράσεις στην κοινότητα
 • Συμμετοχή σε συνέδρια επιστημονικής ευθύνης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
 • Άνετο parking για τα αυτοκίνητα των εκπαιδευόμενων και κοντινή απόσταση από το Μετρό (200 m)
 • Μοντέρνος αύλειος χώρος, ιδανικός για τις δημιουργικές ώρες των διαλλειμάτων.

Πλεονεκτήματα μετά την εκπαίδευση:

 • Αυτόματη εγγραφή στην επιστημονική κοινότητα Παιδοδιατροφολόγων της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
 • Δωρεάν παροχή 24σέλιδων εργαλείων παιδικής διατροφής (μυστικά διατροφής για παιδιά) και Ημερολογίων Καταγραφής Γευμάτων για ιδιωτική χρήση
 • Δωρεάν παροχή ενημερωτικού υλικού της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Εγχειρίδιο διαβήτη, Καταρρίπτοντας 10 κοινούς διατροφικούς μύθους κλπ.)
 • Δυνατότητα λειτουργίας πλήρους εξοπλισμένης πολυδύναμης επιστημονικής μονάδας στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.Δ.Ε. για ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα
 • Παροχή δυνατοτήτων αρθρογραφίας και δημοσιεύσεων σε έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) υψηλής πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Επιστημονικός και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος:

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γρηγοράκης Δημήτρης, PhD, διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την παιδική διατροφή και παχυσαρκία, με αποδεδειγμένη διδακτική, ερευνητική και συγγραφική εμπειρία.

Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης ταυτόχρονα, είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ, όπως επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Η Εκπαιδευτική επιτροπή

Η ομάδα της εκπαιδευτικής επιτροπής έχει επιμεληθεί τις θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος και φέρει την ευθύνη για το εκπαιδευτικό υλικό ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία με τους Εκπαιδευόμενους, κατευθύνοντάς τους στη μελέτη της διδακτέας ύλης, απαντώντας σε απορίες σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία και το εκπαιδευτικό υλικό και προτείνοντας επιπρόσθετη βιβλιογραφία, εφόσον ζητηθεί.

Επίσης, μεριμνά για την καταλληλόλητα του εκπαιδευτικού υλικού και την επιστημονική ακρίβεια της διδακτέας ύλης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, καθώς και για τη συνεχή ανανέωση και βελτίωση αυτών βάσει των εκπαιδευτικών αναγκών των Εκπαιδευόμενων και των νέων επιστημονικών δεδομένων.

Συνεργαζόμενος Φορέας

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) αποτελεί το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της σύγχρονης Ελλάδας και συνεισφέρει σημαντικά στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της χώρας.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στοχεύει στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με όλους τους ανθρώπους της επιστήμης και του πολιτισμού και στην αλληλεπίδρασή του με τους πολίτες, κατά τρόπο που να ικανοποιούνται οι υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας, να προάγεται η ισότητα της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τη γνώση και να προωθείται ο ελληνικός πολιτισμός και η εγχώρια οικονομία.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου μπορεί να έχουν ποικίλες μορφές, οι οποίες καθορίζονται από αντίστοιχες κοινωνικές ανάγκες στο σύγχρονο κόσμο, διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας κυρίως, την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.

Συνοπτικά οι δράσεις αυτές αφορούν:

 • Επιμόρφωση αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης στις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και εξειδικευμένα προγράμματα σε τομείς και εφαρμογές της τεχνολογίας.
 • Ανάπτυξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία αποδεσμεύει από το χρόνο και το χώρο.
 • Θερινά σχολεία και σεμινάρια για τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας, για την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και για την ανάπτυξη της τοπικής και γενικότερα της εγχώριας οικονομίας.
 • Σειρά δομημένων διαλέξεων και σεμιναρίων σε τομείς της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων, απευθυνόμενα στον γενικό πληθυσμό ενηλίκων πολιτών.
 • Δράσεις αντιμετώπισης του σύγχρονου αναλφαβητισμού και δράσεις που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και προωθούν την κοινωνική οικονομία.
 • Η επιστημονική εγκυρότητα των καθηγητών του ΕΚΠΑ, η εμπειρία του σε ό,τι αφορά την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και η άρτια και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή του Ιδρύματος εγγυώνται την ποιότητα και την αξιοπιστία των παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
 • Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία μέσω του κλάδου σπουδών της (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους το πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ με τίτλο: «Στρατηγικές Πρόληψης και Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας» (Μικτό) να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, να αποκτήσουν εργαστηριακή εμπειρία, αλλά και να παρακολουθήσουν μέσω εποπτείας πραγματικά περιστατικά.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στην υλοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων υλοποιείται μέσω της αξιοποίησης των υποδομών και των εγκαταστάσεών της από τους εκπαιδευομένους με δια ζώσης παρακολούθηση.

Τόσο η πρακτική άσκηση, όσο και η εποπτεία πραγματοποιείται με βάση τον ενδεδειγμένο διαγνωστικό εξοπλισμό και λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά πρωτόκολλα μετρήσεων σε πραγματικά περιστατικά υπερβαρότητας, παχυσαρκίας και αθλητές. Ειδικά τα παιδικά περιστατικά, προσέρχονται οικειοθελώς και εθελοντικά και κατόπιν υπογραφής δήλωσης συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους και για τη χρήση των δεδομένων τους για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.


Εσύ θα εμπιστευθείς την Μετεκπαίδευση ή Επανεκπαίδευση σου σε μία οποιαδήποτε εταιρεία παροχής σεμιναρίων ή με αυτοπεποίθηση θα επιλέξεις ένα Έγκυρα Πιστοποιημένο και επίσημα Αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης?

Απλή εκπαίδευση ή Πραγματική Μετεκπαίδευση - ΕΛΔΕ STUDIES ΚΔΒΜ

 


Ανακάλυψε όλα τα διαθέσιμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΔΒΜ ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES με 20% ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία.

Επιδότηση Διδάκτρων SUCCESS για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΔΒΜ ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ