Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

2 + 1 συνταγές για γλυκά για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή του έρωτα. Και η σοκολάτα είναι έρωτας. Do your maths, λοιπόν, και ετοίμασε μικρές σοκολατένιες απολαύσεις που θα ευχαριστήσουν τόσο εσένα όσο και το σύντροφο σου. Ιδού 3 αγαπημένες συνταγές!

 

  1. ΜΑΡΚΙΖ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

  • 350 γρ . κουβερτούρα με 50 % -55 % κακάο , ψιλοκομμένη
  • 180 γρ . βούτυρο αγελάδας ( σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει )
  • 50 γρ . άχνη ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 50 γρ . ζάχαρη λευκή , κρυσταλλική
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), ανακατεύοντας συχνά.

Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να χλιαρύνει.

Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε έπειτα τη λιωμένη κουβερτούρα (προσοχή να μην είναι καυτή).

Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.

Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.

Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και σερβίρουμε.

 

  1. ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ 3 ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Ένα cheesecake διαφορετικό από όλα τα άλλα!

 

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
  • 120 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

Για την κρέμα

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. μαύρη κουβερτούρα (100 γρ για το πρώτο επίπεδο και 50 γρ. για το δεύτερο)
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Καλύπτουμε ένα τσέρκι (με διάμετρο 20 εκ.) με λαδόκολλα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα.

Τα μεταφέρουμε στο τσέρκι και με ένα ποτήρι πιέζουμε την επιφάνεια για να έχουμε μια συμπαγή βάση.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα

Προετοιμασία για την κρέμα

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί

Χωρίζουμε τη σαντιγί σε 3 μπολ, βάζοντας 130 γρ στο καθένα και τα αφήνουμε στο ψυγείο

Χωρίζουμε και το τυρί κρέμα σε 3 μπολ, βάζοντας 200 γρ. στο καθένα

Για το πρώτο επίπεδο

Λιώνουμε 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς

Προσθέτουμε στην κουβερτούρα 130 γρ. σαντιγί και 200 γρ. τυρί κρέμα.

Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα

Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου

Για το δεύτερο επίπεδο

Λιώνουμε 50 γρ. μαύρη κουβερτούρα

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς

Προσθέτουμε στην κουβερτούρα 130 γρ, σαντιγί και 200 γρ. τυρί κρέμα.

Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα

Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από το πρώτο επίπεδο και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου

Λιώνουμε 100 γρ λευκή κουβερτούρα

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς

Προσθέτουμε στην κουβερτούρα 130 γρ. σαντιγί και 200 γρ. τυρί κρέμα.

Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα

Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από το δεύτερο επίπεδο και παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου

Αφήνουμε το chesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη μαύρη κουβερτούρα.

 

  1. ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

 

Για την κρέμα σοκολάτας

Υλικά

150 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο

30 γρ. βούτυρο αγελάδας

20 γρ. κακάο

30 γρ. κονιάκ

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

2 μέτρια αυγά

50 γρ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το με ένα αυγοδάρτη ή κουτάλι μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.

Δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να παστεριώσουμε το αυγό χωρίς όμως να το ψήσουμε.

Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.

Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση της τούρτας, δηλαδή τον πρώτο δίσκο μαρέγκας.

Στη συνέχεια καλύπτουμε και το δεύτερο δίσκο μαρέγκας με το μείγμα της σοκολάτας και τέλος διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε. Μπορούμε να βάλουμε φράουλες, φρούτα του δάσους, τριμμένο μπισκότο ακόμα και τριαντάφυλλα, λευκή σοκολάτα και κερασάκια μαρασκίνο!

 

Καλή σας απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ