Logodiatrofis.gr
ΔιατροφήΣυμβουλες & Tips

Οι λόγοι για να επιλέξεις Ελαιοπουλάκι

Πολύ συχνά σκεφτόμαστε τι κοτόπουλο να επιλέξουμε; Ποιες ήταν οι συνθήκες διατροφής και ευζωίας του κοτόπουλου που καταναλώνουμε εμείς και η οικογένεια μας;

Το κοτόπουλο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων παγκοσμίως.

Όλο και περισσότερο βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραπέζι με χιλιάδες τρόπους και παραλλαγές.

Η υψηλή διατροφική του αξία δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του. Καθοριστικό παράγοντα, βέβαια, της ποιότητας του αποτελεί η προέλευση του.

Το Κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι χάρη στη μοναδική του διατροφή με 100% φυτικές τροφές, με βάση το καλαμπόκι και ελαιόλαδο αλλά και στις άριστες συνθήκες εκτροφής του ξεχωρίζει και αποτελεί μια από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές επιλογές.

Στο συγκεκριμένο άρθρο σας παρουσιάζομαι 4+1 λόγους για να εντάξετε το Ελαιοπουλάκι στο καθημερινό σας διαιτολόγιο:

1. Καλύτερη υγεία μαλλιών και νυχιών

Το κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι είναι πλούσιο σε σελήνιο, καθώς τρέφεται με φυτικές τροφές και ελαιόλαδο.

Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, με αποτέλεσμα να ενισχύει την απορρόφηση του Σεληνίου που περιέχεται στα δημητριακά.

Καταναλώνοντας μόλις 100γρ, μπορούμε να καλύψουμε περίπου το 49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σεληνίου.  

Η επαρκής πρόσληψη σεληνίου συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών. Αντίθετα, χαμηλά επίπεδα σεληνίου συνδέονται με τριχόπτωση και ευθραυστότητα των νυχιών.

2. Καρδιαγγειακή υγεία

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα είναι ένας από τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου. Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την υψηλή χοληστερίνη με τα κορεσμένα λιπαρά.

Η ποσότητα κορεσμένων λιπαρών που εντοπίζονται στο κόκκινο κρέας, όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας και το αρνί, είναι πολύ υψηλότερα από τα επίπεδα που υπάρχουν στο κοτόπουλο και τα ψάρια.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει την κατανάλωση κοτόπουλου ή ψαριού αντί για κόκκινο κρέας για τη μείωση του κινδύνου υψηλής χοληστερόλης και την επακόλουθη ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Τι μοναδικό προσφέρει το Ελαιοπουλάκι;

Το Ελαιοπουλάκι χαρακτηρίζεται από ένα διαφοροποιημένο προφίλ λιπαρών οξέων, χάρη στα Ω9 λιπαρά του ελαιολάδου. Τα Ω-9 είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, με κύριο εκπρόσωπο αυτής της ομάδας το ελαϊκό οξύ.

Το ελαϊκό οξύ είναι ωφέλιμο για την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς αυξάνει την HDL (καλή) χοληστερόλη και μειώνει την LDL (κακή).

3. Αποτρέπει από την πρόωρη γήρανση

Παρά το γεγονός ότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, επιταχύνεται με την παραγωγή ελευθέρων ριζών.

Η υπερβολική παραγωγή ελευθέρων ριζών εξασθενεί τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς, οδηγεί στην εμφάνιση του οξειδωτικού στρες και τελικά στην ανάπτυξη ασθενειών αλλά και της γήρανσης.

Το Ελαιοπουλάκι συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτικό στρες χάρη στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε αλλά και στο αντιοξειδωτικό σελήνιο.

4. Απαλλαγμένο από σαλμονέλα

Η σαλμονέλα είναι ένας παθογόνος μικροοργανισμός, ο οποίος είναι προσφιλής στο κοτόπουλο.

Οι οργανωμένες πτηνοτροφικές μονάδες, μέσα από διαδικασίες πρόληψης και συχνούς ελέγχους έχουν ως στόχο την πρόσφορα πουλερικών χωρίς την παρουσία του συγκεκριμένου παθογόνου.

Το Ελαιοπουλάκι προέρχεται από τη μοναδική ελληνική εταιρεία που ελέγχεται από Διεθνή Οργανισμό με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για την εφαρμογή του προτύπου διασφάλισης της Ευζωίας των πουλερικών που εκτρέφει. Με τις διαδικασίες παραγωγής που ακολουθούνται και τα πρότυπα ποιότητας που εφαρμόζονται, το Ελαιοπουλάκι είναι απαλλαγμένο από σαλμονέλα.

5. Αντικαρκινική δράση

Μελέτες υποστηρίζουν ότι το σελήνιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου.

Συγκεκριμένα, πολλές μελέτες έχουν γίνει για την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στους άνδρες, τον καρκίνο του προστάτη και τη σχέση του με το σελήνιο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το σελήνιο έχει προστατευτική δράση και οδηγεί σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτού του καρκίνου.

Οι σελήνιο-πρωτεΐνες μπορεί να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο, επειδή συμμετέχουν στην παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνης που αποτελεί σημαντικό ρυθμιστή της φυσιολογικής και μη ανάπτυξης του.

Μη ξεχνάτε πως το κρέας του Ελαιοπουλάκι είναι πλούσιο σε σελήνιο, καλύπτοντας μέχρι και το 49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Σε τι καταλήγουμε;

Το κοτόπουλο, ο πιο συνηθισμένος τύπος πουλερικών στον κόσμο, είναι τόσο δημοφιλές για πολλούς λόγους. Και αυτός ο λόγος δεν είναι μόνο η γεύση, αλλά και τα πολλά οφέλη για την υγεία. Ιδανική επιλογή αποτελεί το κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι χάρη στη μοναδική του διατροφή και στις συνθήκες εκτροφής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ