Logodiatrofis.gr
ΔιατροφήΣυμβουλες & Tips

Για σένα που επιθυμείς να έχεις το μπισκότο στη διατροφή σου!

Γλυκές αναμνήσεις αλλά και υψηλή διατροφική αξία!
Όλοι μας επιθυμούμε μια ισορροπημένη διατροφή όπου θα μπορεί να     εμπεριέχει τα αγαπημένα μας μπισκότα. Είναι όμως εφικτό αυτό;
Φυσικά και ναι! Το μπισκότο μπορεί να συμπεριληφθεί σε καθημερινή βάση σε ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτολόγιο, αφού, εφ’ όσον καταναλωθεί σωστά, δεν επιβαρύνει θερμιδικά τη διατροφή μας, ενώ παράλληλα μας εφοδιάζει με θρεπτικά συστατικά! Σημαντικό να σημειωθεί πως με τις φυτικές ίνες που περιέχει, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα.
Όμως τα καλά νέα δε σταματούν εδώ!
Όσοι δεν επιθυμούν την ζάχαρη στη διατροφή τους, μπορούν να επιλέξουν μπισκότα χωρίς ζάχαρη,  τα οποία αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια απώλειας βάρους, όπως και μια εξαιρετικά καλή επιλογή μικρογεύματος με χαμηλές θερμίδες!
Μια διατροφή χωρίς ζάχαρη μπορεί πραγματικά να συνεισφέρει στη βελτίωση πολλών λειτουργιών του σώματός μας και να ενισχύσει την αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Πώς μπορείς να τα εντάξεις τα μπισκότα σε κάποιο γεύμα της ημέρας σου; Εύκολα! Μπορείς να τα συνδυάσεις με κάποιο γάλα ή ακόμα και γιαούρτι ή  επίσης να τα προσθέσεις μέσα σε smoothies για μία πιο γλυκιά και τραγανή γεύση στο ρόφημα. Επιπλέον, γιατί όχι, μπορείς να τα επιλέξεις ώστε να φτιάξεις το αγαπημένο σου γλυκό!  Αν το γλυκό αυτό είναι το cheesecake, πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να τα συνδυάσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζει αυτό το γλυκό; Δοκίμασε να τρίψεις λίγα μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη στον πάτου ενός ποτηριού και από πάνω να βάλεις κάποιο γιαούρτι μαζί με λίγο τυρί επάλειψης χαμηλό σε λιπαρά. Τέλος, ολοκλήρωσε αυτό το γεύμα με λίγη σπιτική μαρμελάδα φράουλα.
Δε χρειάζεται, λοιπόν, να στερείστε την αγαπημένη σας γεύση! Κάνοντας έξυπνες επιλογές, μπορείτε να κάνετε το γλυκό και την απόλαυση μέρος της καθημερινής σας διατροφής χωρίς τύψεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ