Ειδήσεις

Τσάι Τζίντζερ και Υγεία Τροφογνωσία

Το τσάι τζίντζερ φαίνεται να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία. 

 

Συγκεκριμένα συμμετέχει στη θανάτωση των καρκινικών κύτταρων, στη διάλυση των νεφρόλιθων και στην βελτίωση την υγεία του ήπατος με φυσικό τρόπο

Το τζίντζερ είναι ένα ακόμη παράδειγμα ρίζας φυτού (Zingiber officinale) το οποίο εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει βραβευτεί για τα πολυάριθμα οφέλη του στην υγεία, κάτι το οποίο αποδεικνύεται όλο και από περισσότερα επιστημονικά δεδομένα. Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν πως μεταξύ άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων, το τζίντζερ μπορεί μέχρι και 1. 000 φορές πιο αποτελεσματικό από την χημειοθεραπεία στην καταπολέμηση του καρκίνου. Η αποτελεσματικότητα του τζίντζερ έχει αποδειχτεί στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων των ωοθηκών και του προστάτη και περαιτέρω εξειδικευμένες έρευνες του φυτού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποτελεσματικές θεραπείες που δεν βλάπτουν τα υγιή κύτταρα του ανθρώπινου σώματος, σε αντίθεση με τις χημειοθεραπείες και τις θεραπείες ακτινοβολιών.

Άλλα οφέλη στην υγεία
Εκτός από τα πιθανά οφέλη της κατανάλωσης τζίντζερ στην καταπολέμηση του καρκίνου, η εν λόγω ρίζα έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις, αντιπαρασιτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που το καθιστούν μία από τις πιο ισχυρές θεραπείες της φύσης και ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα του 21ου αιώνα. Άλλωστε είναι γνωστή η σημασία της μακροχρόνιας κατανάλωσής του στην βελτίωση της πέψης, στην ανακούφιση του πόνου, στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του άσθματος και στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ενισχύστε την υγεία σας με τσάι τζίντζερ
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να υλοποιηθούν οι ιδιότητες προαγωγής της υγείας λόγω τζίντζερ, είναι η κατανάλωση τσαγιού με τζίντζερ. Τεμαχίστε λίγο φρέσκο τζίντζερ σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια βράστε το νερό για περίπου 15 – 20 λεπτά.

Τέλος, με δεδομένη τη συμβολή της κατανάλωσης κουρκουμά στην ανθρώπινη υγεία, παραθέτεται η ακόλουθη συνταγή η οποία συνδυάζει τις ιδιότητες και των δύο ευεργετικών συστατικών (τζίντζερ - κουρκουμά).  

Συστατικά:

  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  •  Γάλα καρύδας
  • Βιολογικό μέλι

Τρόπος παρασκευής

Βράστε το νερό, προσθέστε το τζίντζερ και τον κουρκουμά και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 7 – 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα καρύδας και σουρώστε το τσάι σε ένα φλιτζάνι. 

Αστέριος Ματσούκας
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
email : 
astmatsoukas@gmail.com 

Δείτε επίσης

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς συνδέονται με μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά, όπως το κριθάρι και η βρώμη, μιας και είναι πλούσια στη διαλυτή ίνα της β-γλυκάνης.!

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

Ο όρος αποτοξίνωση αναφέρεται κυρίως στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το ήπαρ, τους ιδρωτοποιούς, τους σμηματογόνους αδένες και το παχύ έντερο. !

10 τροφές που καίνε το λίπος

10 τροφές που καίνε το λίπος

Οι υπερτροφές είναι στην ουσία, εμπλουτισμένες τροφές που ενισχύουν την αναδόμηση των οστών, αποτρέπουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τη μνήμη.  !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία