Logodiatrofis.gr
Ο ειδικός απαντά...

Κάνω καθημερινά περπάτημα, αλλά χάνω πόντους και όχι κιλά. Γιατί;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση: Κάνω καθημερινά περπάτημα, αλλά χάνω πόντους και όχι κιλά. Γιατί;

Απάντηση: Καλησπέρα σας,

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να διαφοροποιούν το αποτέλεσμα σας στην ζυγαριά , αυτοί είναι :

  1. Αλλαγές στη σύσταση σώματος: Το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας συνιστά η απώλεια (ή μη) μυϊκής μάζας. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από το λίπος, μας κάνει να φαινόμαστε πιο αδύνατοι και είναι πολύ πιο μεταβολικά ενεργή. Όταν ασκείστε, μπορείτε αυξήσετε τη μυϊκή μάζα, αρά και τις μεταβολικές σας απαιτήσεις και να χάσετε λίπος. Ωστόσο, η απώλεια λίπους αυτή δεν φαίνεται πάντα στην ένδειξη της ζυγαριάς. Αυτό που αποτελεί ένδειξη προόδου, στην περίπτωση αυτή, είναι το πώς σας ταιριάζουν τα ρούχα σας και το πώς φαίνεται το σώμα σας. Όλα τα παραπάνω μπορεί να συμβούν χωρίς να αλλάζει η ένδειξη της ζυγαριάς.
  2. Αλλαγές στο ποσοστό λίπους: Μπορεί να μην γνωρίζετε τι συμβαίνει στο εσωτερικό των κυττάρων σας όταν ασκείστε, αλλά μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η άσκηση «διδάσκει» το σώμα πώς να απελευθερώσει περισσότερο λίπος προς ενεργειακή αξιοποίηση/ καύση. Όσο καλύτερη η φυσική κατάσταση που έχετε, τόσο περισσότερο λίπος αξιοποιείτε, κάτι που επίσης η ζυγαριά δεν μπορεί να μετρήσει. 
  1. Περισσότερη δύναμη και αντοχή: Αν ασκείστε τακτικά, σταδιακά αυξάνει η καρδιοαναπνευστική σας αντοχή. Μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση για λίγα λεπτά κάθε φορά ή ασκηθείτε με λίγα βάρη, αλλά, μετά από μερικές προπονήσεις, το σώμα προσαρμόζεται, επιτρέποντάς σηκώσετε περισσότερα κιλά και να τρέξετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η αύξηση δύναμης και αντοχής σημαίνει ότι σημειώνετε πρόοδο, ακόμα και αν η ένδειξη της ζυγαριάς δεν αλλάζει.

 Το βάρος είναι μόνο μια πτυχή της προόδου απώλειας βάρους και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι καν η πιο σημαντική. Η ζυγαριά δεν μπορεί να σας πει πόση μυϊκή μάζα ή λίπος έχετε, ακόμα και το βάρος είναι φυσιολογικό.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ