Logodiatrofis.gr
Τροφογνωσια

Τα οφέλη μιας μπάρας δημητριακών

Δεν είναι τυχαίο που οι μπάρες δημητριακών βρίσκονται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές για σνακ. Μεταφέρονται εύκολα, χωράνε παντού- ακόμα και στην τσέπη μας και γεμίζουν τις μπαταρίες μας και έχουν απολαυστική γεύση, καλύπτοντας κάποιες φορές την επιθυμία μας για γλυκό.

Πρέπει να προσέχουμε ωστόσο τη διατροφική τους ετικέτα.

 

Τα “συν” της ολικής άλεσης

Επιλέγοντας μια μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, τα οφέλη είναι πολλά, αφού τα δημητριακά ολικής άλεσης:

είναι πλούσια στις πολύτιμες φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Ακόμα, είναι πλούσια σε πολύτιμα συστατικά όπως ο σίδηρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Επιλέγοντας μια μπάρα δημητριακών που συνδυάζει το σιτάρι με τη βρόμη ολικής άλεσης, προσλαμβάνουμε ταυτόχρονα τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά των διαφορετικών δημητριακών.

 

Πηγή Βιταμινών

Επίλεξε μπάρες δημητριακών που αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Άλλος ένας σημαντικός λόγος που αποτελούν ιδανική λύση είναι η ικανότητα διατήρησης σταθερών επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν μένεις πολλές ώρες χωρίς φαγητό, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οδηγώντας σε κόπωση και ευερεθιστότητα.

 

Πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στον κορεσμό και θα σε κρατήσουν χορτάτο/ή για περισσότερη ώρα μέχρι το επόμενό σου γεύμα. Επίλεξε μια μπάρα με δημητριακά ολικής άλεσης.

Επίλεξε μια μπάρα δημητριακών, που περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, τουλάχιστον 5-6 γραμμάρια ανά 100 γρ. του προϊόντος.

 

Πηγή Ασβεστίου & Σιδήρου

Οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης που είναι εμπλουτισμένες και με ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να εφαρμόσουν μια ισορροπημένη διατροφή. Ταυτόχρονα, αποτελούν το τέλειο σνακ και όλους εκείνους που αθλούνται και χρειάζονται άμεση ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό οι μπάρες δημητριακών καθίστανται μια σωστή επιλογή στη διατροφή σας όλες τις χρονικές στιγμές της ημέρας.

 

Συμπερασματικά, οι μπάρες δημητριακών ως σνακ μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύτιμο συστατικό μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ