Ειδήσεις

Η θεραπευτική δύναμη της χωριάτικης σαλάτας Τροφογνωσία

Περιλαμβάνει 10 τροφές που διακρίνονται για τη μοναδική θεραπευτική τους αξία.

 

Έχουμε λοιπόν και λέμε…

  1. Ντομάτα: με λυκοπένιο κατά του καρκίνου,
  2. Πιπεριά: Βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα κατά του καρκίνου.
  3. Αγγούρι: Κάλιο, απαραίτητο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
  4. Κρεμμύδι: αλυσίνη – αποτελεί «φάρμακο» για την καρδιά, αυξάνει την HDL, μειώνει την ολική χοληστερόλη, αντιθρομβωτικό, ρυθμίζει το σάκχαρο και δρα κατά του καρκίνου.
  5. Τυρί – φέτα: πλούσια πηγή Ασβεστίου κατά της οστεοπόρωσης.
  6. Ελιές: βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτική), συμβάλει στην υγεία του δέρματος, ενισχύει τη γονιμότητα και θεωρείται αντιγηραντική.
  7. Ελαιόλαδο: βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες, στερόλες, σκουαλένιο, αυξάνει την HDL, δρα κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, ρυθμίζει το σάκχαρο και μάχεται τον καρκίνο.
  8. Ρίγανη: αιθέρια έλαια, δρα κατά των αλλεργιών, των πνευμονικών παθήσεων (άσθμα) και ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα. Κάππαρη: καππαρίνη, δρα κατά της νεφρολιθίασης & εμμηνορροϊκού συνδρόμου.
  9. Ξύδι: Ρεσβερατρόλη - Κουερσιτίνη, αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά, μειώνουν την LDL, ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και εμποδίζουν τους καρκινικούς όγκους.
  10. Επιπλέον η χωριάτικη σαλάτα είναι όχι μόνο πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και τα τρόφιμα τα οποία περιέχονται σ’ αυτή παρουσιάζουν συνεργική δράση, αποδίδοντας το μέγιστο των βιολογικών ιδιοτήτων των επιμέρους συστατικών τους.

Γεωργία Καπώλη 
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μsc
Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
kapoli@logodiatrofis.gr

 

Δείτε επίσης

Νερό και Υγεία

Νερό και Υγεία

Όσο κοινότοπο κι αν θεωρούμε πλέον πως έχει γίνει το θέμα περί σημαντικότητας του νερού, δεν παύει να αποτελεί μείζονα παράγοντα όχι μόνο για να λειτουργεί ο οργανισμός μας αλλά και για να υπάρχει ζωή.!

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Οι “σούπερ” τροφές επιδρούν θετικά όταν εντάσσονται σε ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής, αλλιώς μπορεί να μην παρέχουν κανένα απολύτως όφελος.!

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία