Logodiatrofis.gr
ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Αιτιοπαθογένεια & Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (Δια Ζώσης & Online)

Το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES με θέμα “Αιτιοπαθογένεια & Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις Κεντρικές Δομές της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας με LIVE STREAMING αναμετάδοση.

 • Εισηγήτρια: Ευθυμία Κίννα, MSc – Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια
 • Προλογίζει: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης – Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
 • Τρόπος Παρακολούθησης: Δια Ζώσης / Online
 • Κόστος: ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ 80€ – LIVE STREAMING 60€ – ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES/ΦΟΙΤΗΤΕΣ 50€
 • Απευθύνεται: Ευρύ Κοινό – Φοιτητές – Επαγγελματίες Υγείας
 • Απονέμεται: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (εφόσον ζητηθεί)
 • Θα αποσταλεί ηλεκτρονικά εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις) σε μορφή .PDF
 • ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

Αιτιοπαθογένεια & Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών

Στόχος του Σεμιναρίου είναι να αναλύσει την αιτιοπαθογένεια και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Η επιτομή της επιβεβλημένης συνεργασίας μεταξύ ψυχιάτρων, ψυχολόγων και διατροφολόγων, ή αλλιώς της παρέμβασης εξειδικευμένου διατροφολόγου – ψυχοδιαιτολόγου (Psycho-dietitian) ή του ψυχολόγου με ειδίκευση στη διατροφή (Nutritional Psychologist / διατροφο-ψυχολόγος) ή του ψυχιάτρου με ειδίκευση στη διατροφή (Nutritional Psychiatrist), εντοπίζεται στο πεδίο των Διατροφικών Διαταραχών.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύπλοκα προβλήματα που συνήθως οδηγούν σε επικίνδυνες και μη λειτουργικές συμπεριφορές, όπως αυστηρές δίαιτες, υπεργυμναστική, εκκαθαριστικές μεθόδους ή υπερκατανάλωση τροφής και τελικά σε πιο σοβαρά ζητήματα όπως υπερβολική απώλεια ή πρόσληψη βάρους, με αποτέλεσμα διάφορες επικίνδυνες επιπλοκές στην κατάσταση της υγείας.

Ως ψυχιατρικά νοσήματα σχετίζονται άμεσα (όπως υποδηλώνει άλλωστε και το όνομά τους) με τη διατροφή.

Αρχικά, αναφέρεται ο ορισμός τους σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Ομοσπονδία (American Psychiatric Association), η οποία προσδιορίζει ως «Διατροφικές Διαταραχές» τη Νευρική ανορεξία, την ψυχογενή Βουλιμία, την Ψυχαναγκαστική Υπερφαγία (Binge Eating Disorder – BED), την Περιοριστική διαταραχή πρόσληψης τροφής (Avoidant Restrictive Food Intake Disorder), και την αλλιώς προσδιοριζόμενη διαταραχή σίτισης ή πρόσληψης τροφής (Other Specified Feeding or Eating Disorder). Η έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων, παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και η ψυχοδιαιτολογική (Psycho-dietetics) επιστήμη μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία θεραπευτικών προγραμμάτων καλύτερα προσαρμοσμένων στις ανάγκες των ασθενών.

Στη συνέχεια, αναλύεται η θεραπευτική προσέγγιση των διατροφικών διαταραχών, η οποία βασίζεται σε μία σύνθετη προσέγγιση από Διαιτολόγο-Διατροφολόγο για την διατροφική εκπαίδευση και το σχεδιασμό γευμάτων και βέβαια από Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή για την ψυχολογική υποστήριξη.

Τέλος, παρουσιάζονται οι στόχοι της διατροφικής υποστήριξης, οι οποίοι περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της μεταβολικής λειτουργίας του οργανισμού και τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, την αντιστροφή των επιπλοκών με τη βελτίωση της υγείας των ασθενών, τη βελτίωση της διάθεσης και την εκμάθηση των βασικών κανόνων σωστής διατροφής.

Τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, με εκτενή αναφορά και λεπτομέρειες, αναλύονται στο Σεμινάριο – Webinar της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES ΚΔΒΜ Αιτιοπαθογένεια & Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών με την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια Ευθυμία Κίννα, MSc.

Επίσης, το Σεμινάριο προλογίζει ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης με Εισαγωγική Διάλεξη, από την πλευρά του Διατροφολόγου.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο – Webinar απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις Διατροφικές Διαταραχές από την πλευρά του Διαιτολόγου αλλά και του Ψυχολόγου, σε Ψυχολόγους – Ψυχιάτρους – Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, σε Διατροφολόγους, σε Ιατρούς κ.α..

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Διαδικτυακή LIVE STREAMING Παρακολούθηση μέσω της ιστοσελίδας elde.gr
  (Απαιτείται Η/Υ ή Smartphone και σύνδεση στο ίντερνετ)

Κόστος Συμμετοχής

 • ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: 80€
 • LIVE STREAMING: 60€
 • ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES/ΦΟΙΤΗΤΕΣ: 50€ (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ – ONLINE)

Ολοκλήρωση Εγγραφής

Ολοκλήρωσε την Εγγραφή σου συμπληρώνοντας τη Φόρμα που θα βρεις στο https://elde.gr/seminario-diatrofikes-diataraxes-aitio-antimetopisi/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ