Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΜαγειρεύω - ΠροστατεύωΣυνταγές

Παγωμένες κρέμες σοκολάτα

Καλοκαιρινή απόλαυση με Παγωμένες κρέμες σοκολάτα, της Ντίνα Νικολάου.

  • Προετοιμασία: 15΄

  • Αναμονή στο ψυγείο: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 120 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • Για το σερβίρισμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • τρούφα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά χωρίς να τα αφήσω να κάψουν. Αποσύρω από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  3. Προσθέτω αργά το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν καλά.  
  4. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
  5. Το μοιράζω σε 4 φαρδιά ποτήρια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.

Σερβίρισμα:

  1. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι να ετοιμάσω σφικτή σαντιγί.
  2. Βγάζω από το ψυγείο τα ποτήρια με την κρέμα σοκολάτας και την ραντίζω με το λικέρ πορτοκάλι.
  3. Διακοσμώ με τρούφα σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Καλοκαιρινή απόλαυση γεμάτη από τη γεύση της σοκολάτας!

Μία υπέροχη δροσιστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία. Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε αναφέρει η σοκολάτα κατέχει κορυφαία θέση στην κατάταξη των τροφίμων με υψηλή αντιοξειδωτική αξία.

Διαθέτει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με ισχυρή δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το σακχαρώδη διαβήτη.

Ο συνδυασμός της σοκολάτας από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά προσφέρει πλουσιοπάροχα πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και Ε, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την ισχυρή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσο για το γευστικό αποτέλεσμα… Αυτό είναι πρόκληση ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των μοναδικών γεύσεων.

Ανάμιξη μοναδικών υλικών με υψηλή θρεπτική αξία σε υπέροχη πρόταση με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ