Μια δροσιστική και πολύ νόστιμη τάρτα Φρούτων με ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ αλεσμένα
- 3/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα πλήρες
- 2 βανίλιες
- 100 γρ. σαντιγί
- Φρούτα διάφορα
- Μαρμελαδα της αρεσκείας σας, ελαφρά ζεσταμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, τα οποία έχουμε αλέσει με τα υλικά της βάσης και στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης ταρτιέρας διαμέτρου 28εκ. σχηματίζοντας «φωλιά». Ψήνουμε στους 180⁰C για 8′.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες. Λίγο πριν το βρασμό το αποσύρουμε και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τους κρόκους και χτυπάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μέχρι να ξαναπάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
- Αφού κρυώσει λιγάκι τη σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Αφού σφίξει το μείγμα προσθέτουμε και τα 100γρ. σαντιγί και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα του ΠΤΙ-ΜΠΕΡ που έχουμε ήδη στρώσει στην ταρτιέρα
- Κόβουμε φρούτα που μας αρέσουν ή 1 κουτί κομπόστα των 800γρ. και διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας.
- Αλείφουμε τα φρούτα με τη λιωμένη μαρμελάδα με ένα πινελάκι.