Logodiatrofis.gr
Βιταμινη DΠαθήσεις

Η βιταμίνη D στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η βιταμίνη D στην αντιμετώπιση του καρκίνου - βιταμίνη D

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη μεγάλης κλίμακας, φαίνεται ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει τους καρκινοπαθείς να ζήσουν περισσότερο, μετά από τη διάγνωση της νόσου.

Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Το 2018, υπήρχαν περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου που διαγνώστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ περίπου 610.000 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιβάρυνση του καρκίνου είναι πολύ μεγαλύτερη. Υπήρξαν 14,1 εκατομμύρια νέα περιστατικά το 2012 και πάνω από 8,2 εκατομμύρια θάνατοι λόγω καρκίνου.

Πώς καταλαβαίνεται εάν έχετε αρκετή βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη. Μπορείτε να την προσλάβετε μέσω τροφίμων, συμπληρωμάτων διατροφής αλλά κυρίως παράγεται στο δέρμα από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Aν δεν κάθεστε περίπου 15 λεπτά έξω στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, ίσως να μην προλαμβάνετε τα επιθυμητά επίπεδα.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι προάγει την απορρόφηση ασβεστίου στο έντερο και ενισχύει τα επαρκή επίπεδα ασβεστίου σε όλο το σώμα για να εξασφαλίσει την κατάλληλη ανάπτυξη των οστών.

Στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, έχει βρεθεί ότι όποιος ζει βόρεια από τη γραμμή που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με τη Φιλαδέλφεια και την Αθήνα με το Πεκίνο, έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει μειωμένα επίπεδα βιταμίνης D.

Είναι πλέον αποδεκτό ότι η έλλειψη βιταμίνης D είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επηρεάζει όχι μόνο τη μυοσκελετική υγεία αλλά και ένα ευρύ φάσμα χρόνιων ασθενειών.

Τα άτομα με καρκίνο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D εξαιτίας της νεφρικής ή της ηπατικής δυσλειτουργίας, της κακής απορρόφησης και της έλλειψης έκθεσης στον ήλιο λόγω μειωμένης κινητικότητας.

Η ποσότητα της ημερήσιας συμπλήρωσης της βιταμίνης D εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημείο συζήτησης μεταξύ πολλών επιστημόνων υγείας. Σε έκθεση του Ινστιτούτου Ιατρικής το 2010, η συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D για παιδιά και ενήλικες είναι 600 διεθνείς μονάδες (IU) ανά ημέρα.

Ωστόσο, λόγω του υψηλού επιπέδου ασφαλείας της βιταμίνης D, το ανώτατο όριο της πρόσληψης άλλαξε από 2.000 σε 4.000 IU ανά ημέρα. Ακόμα και σε αυτό το νέο επίπεδο, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη επιπτώσεων.

Αν και η βιταμίνη D βρίσκεται φυσικά στο περιβάλλον και πολλές φορές εμπλουτίζεται σε τρόφιμα, η ακριβής ποσότητα βιταμίνης D που είναι απαραίτητη για την προστασία από το θάνατο είναι ακόμα άγνωστη.

Μάθετε: Έχει σημασία στην απορρόφηση της Βιταμίνης D η μορφή του συμπληρώματος;

Η ασφαλής χορήγηση βιταμίνης D σε άτομα με καρκίνο και η διασφάλιση ότι δεν παρεμβαίνει στη θεραπεία είναι ύψιστης σημασίας.

Τα νέα δεδομένα για τη βιταμίνη D

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ξεπέρασαν τον καρκίνο είχαν λάβει συμπληρώματα βιταμίνης D.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

Ενώ η βιταμίνη D απαντάται στη φύση και συχνά εμπλουτίζεται στα τρόφιμα, εξακολουθεί να εντοπίζεται παγκόσμια ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Μια αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη της ανεπάρκειας της βιταμίνης D είναι η επαρκής έκθεση στον ήλιο, η κατανάλωση τρόφιμων που περιέχουν βιταμίνη D και βέβαια η λήψη κατάλληλου συμπληρώματος βιταμίνης D.

Ομάδα Logodiatrofis.gr

Μάθετε γιατί Με βιταμίνη D οι καρκινοπαθείς ζουν περισσότερο!

.

Στο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη σας αποκαλύπτεται το μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή σας!

Η βιταμίνη D είναι η απόλυτη θρεπτική ουσία της υγείας!

Στην Ελλάδα παρά την ηλιοφάνεια αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης και ανεπάρκειάς της.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μέσα από την εκπομπή του "Στην Υγειά μας ρε παιδιά" προτείνει το βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

Η βιταμίνη D στην αντιμετώπιση του καρκίνου - βιταμίνη D

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του βιβλίου

Μάθετε τα πάντα για τη Βιταμίνη D!

Πώς βοηθά:

στην πρόληψη του καρκίνου,

των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων,

της Οστεοπόρωσης,

της Αρτηριακής Υπέρτασης,

της Κατάθλιψης,

της Παχυσαρκίας,

αλλά και πώς θωρακίζει από τα αυτοάνοσα νοσήματα!

Αναγνωρίστε τα σημάδια της έλλειψής της στον οργανισμό σας & μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να την αναπληρώσετε!

.

Η έγκριτη δημοσιογράφος υγείας και παρουσιάστρια ειδήσεων του STAR Channel, Κατερίνα Παπακωστοπούλου μέσα από την εκπομπή της προτείνει επίσης το βιβλίο «Βιταμίνη D, Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας!»

Η βιταμίνη D στην αντιμετώπιση του καρκίνου - βιταμίνη D

Ακόμα:
  • Δέκα «αλήθειες» που πρέπει να ξέρετε για τη βιταμίνη D
  • Η σημασία των μετρήσεων της 25(ΟΗ)D στη διατήρηση της υγείας
  • Ποιες είναι οι τιμές που ορίζουν το πρόβλημα της έλλειψης και της ανεπάρκειάς της
  • Ποια είναι η σωστή εξέταση που πρέπει να πραγματοποιείτε
  • Ποιοι χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη D και ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έλλειψή της
  • Δέκα "καμπανάκια" που επισημαίνουν σας λείπει η βιταμίνη D
  • Πως θα προσδιορίσετε το «D-Status» σας
  • Διατροφικές πηγές της Βιταμίνης D
  • Και διαιτολόγια για επαρκή πρόσληψη ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Γιατί, «Λόγω… διατροφής» η υγεία μας γίνεται καλύτερη!

Η βιταμίνη D στην αντιμετώπιση του καρκίνου - βιταμίνη D

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ στο eshop.logodiatrofis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ