Ειδήσεις

Η διαβροχή της θερμοκρασίας και του χρόνου επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά στο τσάι Έρευνα

Η θερμοκρασία και ο χρόνος που τα φύλλα τσαγιού διαβρέχονται επηρεάζουν τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες...

 

...σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Journal of Science Food. Τα αποτελέσματα διαφέρουν, επίσης, σε όλους τους τύπους του τσαγιού.

Στη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν έξι τύπους φύλλων τσαγιού που έδειξαν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικής ικανότητας και δραστηριότητας. Η πιο αποτελεσματική θερμοκρασία εμποτισμού και ο χρόνος εξαρτάται από τον τύπο του τσαγιού. Η υψηλότερη δραστηριότητα για το λευκό τσάι ήταν όταν βρισκόταν σε παρατεταμένα ζεστό νερό και σε ορισμένες δοκιμασίες σε παρατεταμένα ζεστά και κρύα εκχυλίσματα, και το πράσινο τσάι έδειξε την υψηλότερη δραστικότητα κατά τη διάρκεια του εμποτισμού του σε παρατεταμένα κρύο νερό. Το μαύρο τσάι έδειξε την πιο αντιοξειδωτική δράση όταν τοποθετήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα σε ζεστό νερό. Επιπλέον, η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα του λευκού και του πράσινου τσαγιού βρέθηκε να είναι μεγαλύτερη από εκείνη του μαύρου τσαγιού.

Οι συγγραφείς συμπεραίνουν ότι η πληροφορία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μία πρότυπη και ολοκληρωμένη μέθοδο παρασκευής διαφόρων τύπων εγχυμάτων τσαγιού για να μεγιστοποιούνται τα πιθανά οφέλη για την υγεία.

 

Αιμιλία Κλεφτάρα-Τζονιχάκη
Τελειοφ. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος 
aimilia.kle.tzon(a)gmail.com

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία