Logodiatrofis.gr
Ψάρια - Θαλασσινά Μαγειρεύω - Ενδυναμώνω

Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές

oura kranios me patatoules kai piperies

Η συνταγή για Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές είναι εύκολη, έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία.

oura kranios me patatoules kai piperies

Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές

Logodiatrofis.gr Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές Ουρά κρανιός με πατατούλες και πιπεριές Εκτύπωση
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: - Θερμίδες - Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 16 ψήφισαν )

Υλικά

  • 1 ουρά κρανιό, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 500 γρ. πατάτες μέτριες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4-5 παντζάρια (μόνο τα κεφάλια), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ακαθάριστες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 7-8 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 40 ml πετιμέζι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  2. Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες.
  3. Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια.
  4. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
  5. Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές.
  6. Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά.
  7. Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκηdimitris grigorakis pyramida

Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία.

Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε μετά την «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.
Το ψάρι θέλουμε να γνωρίζουμε από ποια νερά προέρχεται και τι ποιότητας είναι πριν το καταναλώσουμε. Με την υπογραφή FISH FROM GREECE ξέρεις εγγυημένα ότι καταναλώνεις ψάρια που αναπτύσσονται στα πεντακάθαρα νερά της ελληνικής θάλασσας και αλιεύονται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια από εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A, D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρει πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους.
Μεγάλης σημασίας είναι οι αντιοξειδωτικές και οι αντιφλεγμονώδης ιδιότητες που προσφέρουν οι χρωματιστές πιπεριές, τα παντζάρια, το σκόρδο, το τζίντζερ αλλά και το αγνό ελαιόλαδο. Ο σίδηρος του πετιμεζιού απορροφάτε από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C του χυμού λεμονιού αλλά και των πιπεριών.

Τέλος, οι πατατούλες απογειώνουν την συνταγή τόσο με τους υδατάνθρακες για την απαραίτητη παροχή ενέργειας, όσο και με την λαχταριστή γεύση που θα πάρουν από το ψάρι.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ