Logodiatrofis.gr
Ψάρια - Θαλασσινά Μαγειρεύω - Ενδυναμώνω

Φαγκρί ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας με πιπεράτα ντοματίνια

fagrki me piperata ntomatinia

Απόλυτα υγιεινή συνταγή για Φαγκρί με πιπεράτα ντοματίνια, με μία πολύ ιδιαίτερη γεύση φρεσκάδας και πικάντικο, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

fagrki me piperata ntomatinia

Φαγκρί με πιπεράτα ντοματίνια

Logodiatrofis.gr Φαγκρί ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας με πιπεράτα ντοματίνια Φαγκρί ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας με πιπεράτα ντοματίνια Εκτύπωση
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: - Θερμίδες - Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 16 ψήφισαν )

Υλικά

  • 2 μεγάλα φαγκριά, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθαρισμένα ολόκληρα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ντοματίνια

  • 500 γρ. χρωματιστά ντοματίνια
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 50 ml νερό
  • 1 ολόκληρο σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ψάρια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
  2. Πλένω καλά τα ψάρια, και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
  3. Αλατοπιπερώνω μέσα έξω και γεμίζω τις κοιλιές με τον μαϊντανό και το σκόρδο.
  4. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα στρώνω σε ένα ταψί.

Για τα ντοματίνια:

  1. Πλένω, σκουπίζω και κόβω τα ντοματίνια στη μέση.
  2. Τα ρίχνω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κρασί, το νερό και την πιπερίτσα τσίλι και ανακατεύω καλά.
  3. Μεταφέρω τα ντοματίνια γύρω από τα ψάρια και βάζω και το ολόκληρο σκόρδο.
  4. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά.
  5. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  6. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με μαϊντανό.
  7. Σερβίρω τα ψάρια με πατατούλες τηγανητές.
Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκηdimitris grigorakis pyramida

Ελαφρύ φαγητό που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι. Απόλυτα υγιεινό με μία πολύ ιδιαίτερη γεύση φρεσκάδας και πικάντικο ικανοποιώντας κάθε γούστο.
Το Φαγκρί, συνώνυμο κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Πάντα ολόφρεσκο, με ταυτότητα ελληνική, σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το φαγκρί αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων και άλλων μακροθρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6.

Οι χαμηλές θερμίδες που αποδίδει (96 θερμίδες / 100γρ) το καθιστούν κατάλληλο ακόμα και στην προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους.
Ο συνδυασμός του με ντοματίνια διατηρεί χαμηλό το θερμιδικό προφίλ του πιάτου, προσδίδοντας παράλληλα σε αυτό υψηλή αντιοξειδωτική ισχύ.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ