Ειδήσεις

Μελέτη προσφέρει μια εξήγηση γιατί οι παχύσαρκοι τρώνε περισσότερο! Έρευνα

Πρόσφατη μελέτη εξηγεί γιατί οι παχύσαρκοι τρώνε περισσότερο.
Μια μελέτη στο "Nature Communications" διαπίστωσε ότι σε παχύσαρκα άτομα, ορισμένα αντισώματα ή ανοσοσφαιρίνες συνδέονται με την ορμόνη που προκαλεί το αίσθημα της πείνας και ονομάζεται γκρελίνη.

Έτσι παρεμποδίζεται ο γοργός ρυθμός της διάσπασή της και έτσι επιτρέπεται στην ορμόνη να επιδρά στον εγκέφαλο των παχύσαρκων ατόμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στην ορμόνη να επηρεάζει τον εγκέφαλο και να ενεργοποιεί την όρεξη, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα ευρήματα αποδεικνύουν γιατί η υπερφαγία εξακολουθεί να υφίσταται σε παχύσαρκους ασθενείς, παρά τα κανονικά ή μειωμένα επίπεδα γκρελίνης, ανέφεραν οι ερευνητές.

 

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία