Οι χορτοφάγοι έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου.
Η εν εξέλιξη μελέτη η οποία ξεκίνησε το 2002 αναφέρει ότι οι χορτοφάγοι είχαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχεός εντέρου κατά 22% σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν κρέας (κατά 19% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο κόλον και 29% μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον πρωκτό).
Οι αποκλειστικοί χορτοφάγοι (vegans) είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου , οι χορτοφάγοι οι οποίοι καταναλώνουν γάλα και αυγά είχαν 18% μικρότερο κίνδυνο, οι χορτοφάγοι που καταναλώνουν ψάρι είχαν 43% μικρότερο κίνδυνο και οι χορτοφάγοι που καταναλώνουν περιστασιακά κρέας είχαν 8% μικρότερο κίνδυνο σύμφωνα με τη μελέτη Loma Linda University Health.
Σοφία Λάκκα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr