Logodiatrofis.gr

Σολωμός και κροκέτες γλυκοπατάτας με γιαούρτι και μέντα

Υπέροχη συνταγή Σολωμού και κροκέτες γλυκοπατάτας με γαούρτι . Δοκίμασε την!

 

Υλικά συνταγής για 4 μερίδες:
• ½ κούπα ρύζι basmati
• 500γρ. γλυκοπατάτες ψημένες και λιωμένες
• 1 φιλέτο σολωμό κονσέρβας
• 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο, το πράσινο μέρος
• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
• 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό(υποκατάστατο της ζάχαρης)
• 1 κούπα ψίχα ψωμιού ολικής αλέσεως τριμμένη(ή γαλέτα)
• Λίγο λάδι

Γιαούρτι με μέντα

• 1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 2 κουταλιές της σούπας μέντα ψιλοκομμένη
• 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό υποκατάστατο της ζάχαρης
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βράστε το ρύζι και σουρώστε το. Βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το σολωμό, τις γλυκοπατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος του, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το γλυκαντικό υποκατάστατο της ζάχαρης και την ψίχα του ψωμιού και αναμίξτε καλά. Με το μίγμα πλάστε 8 κροκέτες και τυλίξτε τις με τρίμματα ψωμιού.
Βάλτε τις κροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφού τις αλείψετε με λίγο λαδάκι, τις ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατέψτε τώρα όλα τα υλικά για να φτιάξτε το γιαούρτι με τη μέντα. Χρησιμοποιήστε το για γαρνίρισμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • 455 Kcal
  • Λιπαρά 7 γρ.
  • Υδατάνθρακες 65 γρ.
  • Φυτικές ίνες 5 γρ.