Ειδήσεις

Τέλος στις ανώνυμες φιάλες με ελαιόλαδο σε εστιατόρια και ταβέρνες Τα νέα της Διατροφής

Σημαντικές θα είναι οι αλλαγές για εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και σουβλατζίδικα.

Η υπουργική απόφαση υπ΄αριθμόν 91354 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 2983/30-8-2017) και οι νέοι κανόνες προβλέπουν, από 1/1/2018, στα τραπέζια των εστιατορίων να υπάρχει λάδι μόνο σε σφραγισμένες, μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες, ή σε συσκευασίες μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν.

Τέλος στις ανώνυμες φιάλες με ελαιόλαδο που βρίσκονται στα τραπέζια των εστιατορίων. Οι φιάλες που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου.

Η χρέωση ή μη στον καταναλωτή εξαρτάταται από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ενώ οι νέοι κανόνες προβλέπουν την υποχρέωση των υπευθύνων των καταστημάτων μαζικής εστίασης να πληροφορούν τους καταναλωτές για την τιμή χρέωσης του κάθε είδους αναλυτικά, είτε μέσω της νόμιμης απόδειξης λιανικής πώλησης, είτε μέσω του αναλυτικού λογαριασμού ή ακόμη του δελτίου παραγγελίας.

Το νέο μέτρο αναμένεται να ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ ωφελημένος αναμένεται να είναι και ο κλάδος εστίασης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, (ΓΓΕΠΚ), η αναθεώρηση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και ενσωμάτωση των αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης

Έρχεται φόρος 'χοληστερίνης' στο κρέας

Έρχεται φόρος 'χοληστερίνης' στο κρέας

Την επιβολή του επόμενου μεγάλου φόρου, μετά τον καπνό, τον άνθρακα και την ζάχαρη φαίνεται πως εξετάζουν οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές και οι χαράσσοντες πολιτική σε διάφορες χώρες του πλανήτη, με την αιτιολογία ότι η κατανάλωση υπερβολικού κρέατος έχει αρνητικές περιβαλλοντικές και υγειονομικές επιπτώσεις, παρόμοιες με αυτές της υπερβολικής κατανάλωσης καπνού.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία