fbpx
Logodiatrofis.gr
Συνέντευξη

Ζαχαρίας Καπλανίδης, Πρόεδρος, Όμιλος ΖΙΤΑ: «Στόχος μας η θωράκιση της υγείας των ελλήνων πολιτών»

dyo forum kaplanidis sinenteuksi

Ο Ζαχαρίας Καπλανίδης, Πρόεδρος του Ομίλου ΖITA μας πληροφορεί για το χαρακτήρα της διοργάνωσης ΔΥΟ Forum

Με στόχο τη συμβολή στην πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας των ελλήνων πολιτών, ο όμιλος ΖΙΤΑ και το περιοδικό ΔΥΟ διοργανώνουν επιστημονικό και εκθεσιακό Forum, συγκεντρώνοντας πληθώρα επιστημόνων από τους κλάδους της διατροφής, της υγείας και της ομορφιάς. Το ΔΥΟ Forum θα λάβει χώρα στο Metropolitan Expo, στις 16 και 17 Απριλίου.

MW: Μπορείτε να μας δώσετε μια σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του ΔΥΟ Forum 2016;
Ζαχαρίας Καπλανίδης: Ο όμιλος ΖΙΤΑ και το περιοδικό ΔΥΟ, σε συνεργασία με 14 επιστημονικές εταιρείες, διοργανώνουν στις 16 και 17 Απριλίου 2016, ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Forum, όπου ίσως για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιστήμονες υγείας (ιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, νοσηλευτικό προσωπικό), αλλά και στη βιομηχανία, να συνυπάρξουν απόλυτα διαδραστικά στον ίδιο χώρο, με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση, με έμφαση βεβαίως, στην πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία.

Συγκεκριμένα, οι 14 φορείς οργανώνουν, στο πλαίσιο του Forum, επιστημονικές ημερίδες, οι οποίες απευθύνονται στους επιστήμονες της ειδικότητας τους, αλλά θα είναι ανοιχτές και για το κοινό. Με στοχευμένη και υπεύθυνη προβολή, εμείς οι διοργανωτές προσδοκούμε ότι στο διήμερο των εκδηλώσεων του Forum, θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 4.000 – 5.000 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 2.000 – 3.000 φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα και 30.000 – 40.000 κοινού, στο οποίο οι επιστημονικοί φορείς θα προσφέρουν πολλές και ουσιαστικές εξετάσεις και συμβουλές. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι η είσοδος στο Forum, στο Metropolitan Expo, θα είναι ελεύθερη τόσο για τους επιστήμονες υγείας, όσο και για το κοινό.

Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για τη διεξαγωγή ενός Forum διατροφής, υγείας και ομορφιάς;
Γιατί σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, θα πρέπει η πολιτεία, οι αρμόδιοι φορείς και οι επαγγελματίες υγείας να δουλέψουν για την πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας των ελλήνων πολιτών. Γνωρίζετε ότι η μακροχρόνια κρίση είχε σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση στις δαπάνες στον χώρο της υγείας και παράλληλα, αύξησε σημαντικά, ορισμένες κατηγορίες ασθενειών, που απορρέουν, κυρίως, από αίτια που έχουν να κάνουν με την κακή ψυχολογία των συμπολιτών μας. Στόχος λοιπόν, αυτού του Forum είναι σοβαροί και έγκριτοι επιστήμονες απ’ όλο το φάσμα της διατροφής, της υγείας και της ομορφιάς (που έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογία), να συναντηθούν μέσα στις αίθουσες συνεδριάσεων, αλλά και στον εκθεσιακό χώρο, σε μία προσπάθεια άμεσης και διαδραστικής αλληλοενημέρωσης και αλληλοεπίδρασης, με στόχο όπως προαναφέραμε τη θωράκιση της υγείας.

Ποιους θα κατονομάζατε ως κυριότερους στόχους του Ομίλου ZITA με τη συγκεκριμένη διοργάνωση; Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτήν;
Ο στόχος μας είναι να καθιερωθεί η ξεχωριστή αυτή διοργάνωση και να είναι το σημείο αναφοράς σε ετήσια βάση τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και της βιομηχανίας, αλλά και του κοινού, που σίγουρα διψάει για ενημέρωση στα ζωτικά θέματα που αφορούν στην υγεία του και, φυσικά, στη διατροφή και την ψυχολογία του.

Tο Forum θα έχει και παραμέτρους κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι’ αυτό;
Με δεδομένο ότι η όλη εκδήλωση έχει σημαντικό κοινωνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα, η συμμετοχή μιας εταιρείας λαμβάνει και τον χαρακτήρα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Γι’ αυτό άλλωστε, το Forum τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικόλαου. Ένα μέρος των εσόδων, εξάλλου, θα διατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη για την ανακούφιση συνανθρώπων μας σε βασικές τους ανάγκες. Επιπλέον, θα φιλοξενηθούν στο ΔΥΟ Forum, με περίπτερα, η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύλλογος για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο down «Φροντίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ