Ειδήσεις

Ο χυμός σταφυλιού Concord συνδέεται με γνωστικά οφέλη Έρευνα

Η κατανάλωση χυμού σταφυλιού Concord ημερησίως φάνηκε να βοήθησε τις εργαζόμενες μητέρες...

 

με δεδομένες δραστηριότητες-εργασίες που απαιτούν σωστή λειτουργία της μνήμης, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το χαρτί που παρουσιάστηκε κατά την πρόσφατη διετή Διεθνή Διάσκεψη για Πολυφαινόλες & για την Υγεία.

Στη μελέτη, 25 υγιείς, 40- έως 50 χρονών γυναίκες που εργάζονται με παιδιά που ήταν πριν την εφηβεία συμμετείχαν σε μία 12-εβδομάδων τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, διασταυρούμενη μελέτη, στην οποία ήπιαν 12 ουγκιά υγρού που ήταν ο χυμός σταφυλιού Concord ή με γεύση σταφύλι εικονικό φάρμακο. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μια σειρά δοκιμών για τη μέτρηση της απόδοσης των γνωστικών λειτουργιών τους, συμπεριλαμβανομένης μιας προσομοίωσης οδήγησης. Η ομάδα που έπιναν τον χυμό έδειξαν στατιστικά σημαντική βελτίωση της μνήμης με ένα σταθερό ρυθμό(άμεση χωρική μνήμη) και σε οδηγικές επιδόσεις.

Επιπλέον, ένα άλλο έγγραφο που παρουσιάστηκε στο συνέδριο έδειξε ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στους Concord και Niagara χυμούς σταφυλιού μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σώματος των φυσικών σακχάρων του χυμού, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κατανάλωση χυμού σταφυλιών αντί για ρόφημα με ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε μια μέτρια χαμηλότερη γλυκαιμική αντίδραση.

Αιμιλία Κλεφτάρα-Τζονιχάκη
Τελειοφ. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος 
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
aimilia.kle.tzon(a)gmail.com

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία