Logodiatrofis.gr
Γενικά Θέματα

Επιλέξτε χρυσά κοσμήματα με βάση το σχήμα του προσώπου σας!

Υπάρχουν πολλά πράγματα να λάβει κανείς υπόψη, όταν αγοράζει χρυσά κοσμήματα. Από το στυλ σας μέχρι τον υπότονο της επιδερμίδας και το χτένισμά σας, όλα παίζουν ρόλο στην τελική σας επιλογή. Εκτός από αυτά υπάρχει μια ακόμη παράμετρος, που δε λαμβάνουμε συχνά υπόψη: το σχήμα του προσώπου μας. Είμαστε όλοι μοναδικοί και το πρόσωπό μας είναι μόνο ένα μέρος της ομορφιάς, που υπάρχει στη διαφορετικότητα καθενός μας.

Γνωρίζοντας πόσο τα διαφορετικά στυλ μπορούν να συμπληρώσουν το σχήμα του προσώπου μας βοηθά να επιλέξουμε χρυσά κοσμήματα, που ενισχύουν και εξισορροπούν τα χαρακτηριστικά μας. Με αυτόν τον τρόπο αισθανόμαστε όμορφοι και σίγουροι για την εμφάνισή μας. Πριν αποφασίσετε ποιο κόσμημα σας ταιριάζει, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας.

Βήμα 1ο: Αναγνωρίστε το σχήμα του προσώπου σας

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και εντοπίστε το ευρύτερο σημείο του προσώπου σας. Τα οβάλ ή στρογγυλά πρόσωπα είναι ευρύτερα στο μέσον ή από το ένα αυτί ως το άλλο. Τα τριγωνικά πρόσωπα είναι ευρύτερα στο μέτωπο, ενώ τα τετράγωνα ή τα ορθογώνια έχουν μια ισομετρία, με το σχετικά ευρύτερο σημείο τους να είναι στο πηγούνι. Τέλος όσον αφορά τη γραμμή του σαγονιού, στα πρόσωπα με σχήμα «διαμάντι» είναι ευθεία, στα οβάλ και τα στρογγυλά καμπυλωτή και στα τετράγωνα με έντονη γωνία.

Τα διαμάντια ταιριάζουν σε όλους, αλλά…

Τα διαμάντια ως πολύτιμος λίθος μπορεί να ταιριάζουν σε όλους τους τόνους δέρματος, καθώς μην έχοντας συγκεκριμένο χρώμα, φωτίζουν όποια τα φορά. Όμως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει συγκεκριμένο σχήμα, που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου. Ο πιο σημαντικός κανόνας για να επιλέξετε κοσμήματα κατάλληλα για το σχήμα του προσώπου σας είναι να δοκιμάσετε το κόσμημα πιο μακριά από το πιο ευρύ σημείο του προσώπου σας για να πετύχετε ένα ισορροπημένο look.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσετε τι στυλ θέλετε. Για κάτι πιο ρομαντικό επιλέξτε καρφωτά σκουλαρίκια ή κάποια κοντά στο ύψος των αυτιών. Αν θέλετε κάτι πιο σέξι, επιλέξτε μακριά σκουλαρίκια με τα οποία θα τονίσετε τον λαιμό και τα χείλη σας. Ας δούμε κάθε σχήμα ξεχωριστά.

Σχήμα τριγωνικό και διαμάντι

Εφόσον το ευρύτερο σημείο ενός τριγωνικού προσώπου είναι το μέτωπο, θα ενισχύσετε την εικόνα του συμπληρώνοντάς το. Η γραμμή του σαγονιού σας είναι ευθεία και το πηγούνι τονισμένο με έντονη γωνία. Επομένως θα πρέπει να προσθέσετε στρογγυλά σχήματα για να εξομαλύνετε τις γωνίες και να αναδείξετε το πρόσωπό σας.

Τι να κάνετε:

 • Φορέστε σκουλαρίκια όσο πιο κοντά γίνεται στα μάτια για ένα ρομαντικό στυλ.
 • Επενδύστε στα μακριά σκουλαρίκια, καθώς κάνουν πιο σέξι τον λαιμό σας.
 • Επιλέξτε στρογγυλά σχήματα, που θα μαλακώσουν τις γωνίες.
 • Στο «διαμάντι» τα κοντά κολιέ κάνουν τη γραμμή του σαγονιού πιο ισορροπημένη.

Τι να μην κάνετε:

Μην επιλέγετε σκουλαρίκια μακρύτερα από το πηγούνι σας!

Σχήμα στρογγυλό ή οβάλ: Το σχήμα κάνει τη διαφορά στα σμαράγδια

Όπως και με τα διαμάντια, έτσι και με τα σμαράγδια, αλλά και τους υπόλοιπους λίθους, δεν είναι μόνο το χρώμα, που παίζει ρόλο στο κατά πόσο μας ταιριάζει ένα κόσμημα. Καθοριστικής σημασίας είναι το σχήμα του προσώπου σε συνδυασμό με την κοπή του κοσμήματος. Έτσι στα στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα το ευρύτερο σημείο του προσώπου είναι κατά μήκος των ζυγωματικών. Αυτό σημαίνει, ότι δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για να προσθέσει κάποιος λεπτομέρειες στο ύψος των αυτιών.

Από αυτή τη σκοπιά τα κοντά μήκη στα μαλλιά σας αναδεικνύουν, ενώ αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα μακριά μαλλιά σας, φροντίστε να τα πιάνετε είτε σε αλογοουρά είτε να αφήνετε τα μισά πάνω και τα μισά κάτω.

Τι να κάνετε:

 • Φορέστε καρφωτά σκουλαρίκια.
 • Επιλέξτε τα πιο μακριά σκουλαρίκια που μπορείτε να βρείτε. Έτσι θα δώσετε έμφαση στον λαιμό σας.
 • Αν το σχήμα σας είναι στρογγυλό, επιλέξτε κολιέ σε σχήμα «V» για μια ισορροπημένη εικόνα.
 • Αν είναι οβάλ, τα πιο κοντά κολιέ είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τι να μην κάνετε:

 • Κοντά ή μεσαία σκουλαρίκια με λυτά μακριά μαλλιά.
 • Τα κολιέ τσόκερ είναι κακή επιλογή για στρογγυλά πρόσωπα.

Σχήμα τετράγωνο και ορθογώνιο

Σε αντίθεση με τα άλλα σχήματα, το ευρύτερο σημείο σας είναι το πηγούνι. Γι’ αυτό θα πρέπει να τραβήξετε την προσοχή από εκεί και να τονίσετε την περιοχή κοντά στα μάτια σας και τα αυτιά.

Τι να κάνετε:

 • Επιλέξτε καρφωτά ή σκουλαρίκια με κλιπς, μικρά κρεμαστά σκουλαρίκια για να εξισορροπήσετε το σχήμα του προσώπου σας.
 • Διαλέξτε απλά σχέδια, που δεν πιάνουν πολύ χώρο γύρω από το πηγούνι σας.
 • Αναζητήστε κοσμήματα με καμπύλες, που για να εξομαλύνετε το στυλ.
 • Τα τετράγωνα πρόσωπα θα πρέπει να επιλέγουν κολιέ μετρίου μεγέθους για να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ.
 • Στον αντίποδα τα ορθογώνια πρόσωπα καλό είναι να προτιμούν τσόκερ για να φαίνεται το πρόσωπο ευρύτερο.

Τι να μην κάνετε:

 • Πείτε όχι στα μακριά statement σκουλαρίκια.
 • Στα τετράγωνα σχήματα που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά σας.

Τέλος μην ξεχνάτε, ότι αν δε θέλετε να δώσετε έμφαση σε σημεία του προσώπου μπορείτε πάντα με απαστράπτον ρολόι σε ιδιαίτερο σχέδιο να κλέψετε τις εντυπώσεις. Άλλωστε στα μεταχειρισμένα ρολόγια μπορεί να βρει εντυπωσιακά σχέδια σπουδαίων οίκων, δεμένα με πολύτιμους λίθους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ