Ειδήσεις

Χορήγηση κανέλας για γλυκαιμικό έλεγχο Έρευνα

Η κανέλα χρησιμοποιείται ως θεραπεία για διάφορα παθολογικά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

 

Η παχυσαρκία, η δυσανεξία στη γλυκόζη, ο σακχαρώδης διαβήτης και η δυσλιπιδαιμία είναι τα σημαντικότερα από αυτά. Ο σκοπός αυτής της αναθεώρησης ήταν να αξιολογηθούν τα πειραματικά διαθέσιμα στοιχεία για την κανέλα και τη βελτίωση του γλυκαιμικού δείκτη σε μοντέλα ζώων και ανθρώπων.

Εξετάσθηκαν 8 κλινικές δοκιμές που χρησιμοποιήθηκε κανέλα σε υγρή μορφή ή σε μορφή σκόνης σε δόσεις που κυμαίνονταν από 500 mg έως 6g ημερησίως για χρονικό διάστημα από 40 ημέρες έως 4 μήνες, καθώς και 2 κλινικές δοκιμές που χρησιμοποιήθηκε κανέλα σε πρωτοθεραπευόμενους ασθενείς με προϋπάρχων σακχαρώδη διαβήτη.

Η βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου παρατηρήθηκε σε ασθενείς που έλαβαν κανέλα ως μόνη θεραπεία για τον διαβήτη, σε άτομα με προ-διαβήτη και σε άτομα με υψηλή γλυκοζυλιωμένη.

Συμπέρασμα Η κανέλα έχει τη δυνατότητα να είναι χρήσιμη στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Επί του παρόντος, μακροπρόθεσμες μελέτες με στόχο να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της κανέλας είναι απαραίτητες.

Δήμητρα Σταμούλη,
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ΒSc
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
dhmhtra_stam @ hotmail.com

 

Δείτε επίσης

Η ρίγανη βοηθάει στην πέψη

Η ρίγανη βοηθάει στην πέψη

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Food Science» εξετάζει την επίδραση της πεπτικής διεργασίας των φαινολικών ενώσεων της ρίγανης. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία