Ειδήσεις

Βιταμίνη D και καρδιακός κίνδυνος Βιταμίνη D

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με αυξημένο καρδιακό κίνδυνο

 
 

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο  εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Στην παρόν ερευνητικό έργο, μελετήθηκαν 18. 225 άντρες χωρίς καμία καρδιαγγειακή ασθένεια για 6 χρόνια (1993 – 1999).

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την κατάσταση της βιταμίνης D, μετρώντας την ποσότητα του προδρόμου της δραστικής μορφής βιταμίνης D, 25 – υδροξυβιταμίνης D (25 ΟΗ D) κατόπιν αιμοληψίας όλων των συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες που θεωρήθηκαν ανεπαρκείς στη βιταμίνη D (25 OH D ≤15 ng/ml) είχαν έως και 2, 5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σύγκριση με τους άντρες που είχαν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D  (25 OH D ≥30 ng/ml). Μάλιστα, τα ενδιάμεσα επίπεδα βιταμίνης D (25 OH D 15.0 – 29,9 ng/ml) συνδέθηκαν με 1, 5 φορά αυξημένο κίνδυνο.

Παρά το γεγονός ότι τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D παρουσίαζαν άλλους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιακής νόσου, τα επίπεδα της βιταμίνης D εμφανίστηκαν ως ανεξάρτητος παράγοντας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο γεγονός ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες απαιτούνται για την επιβεβαίωση ή την απόρριψη των παραπάνω ευρημάτων.  

Αστέριος Ματσούκας
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gremail : astmatsoukas @ gmail.com

.

Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας | Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 
 
 
 
 

Στο νέο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη σας αποκαλύπτεται το μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή σας!

Η βιταμίνη D είναι η απόλυτη θρεπτική ουσία της υγείας!

Στην Ελλάδα παρά την ηλιοφάνεια αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης και ανεπάρκειάς της.

Τιμή 22€ 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΩΡΟ ο οδηγός διατροφής "DETOX" & ΔΩΡΟ τα ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!

(Η προσφορά ισχύει για παραγγελίες εντός Ελλάδας)

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του βιβλίου

Μάθετε τα πάντα για τη Βιταμίνη D!

Πώς βοηθά

στην πρόληψη του καρκίνου,

των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων,

της Οστεοπόρωσης,

της Αρτηριακής Υπέρτασης,

της Κατάθλιψης,

της Παχυσαρκίας,

αλλά και πώς θωρακίζει από τα αυτοάνοσα νοσήματα!

Αναγνωρίστε τα σημάδια της έλλειψής της στον οργανισμό σας & μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να την αναπληρώσετε!

Ακόμα:

  • Δέκα «αλήθειες» που πρέπει να ξέρετε για τη βιταμίνη D
  • Η σημασία των μετρήσεων της 25(ΟΗ)D στη διατήρηση της υγείας
  • Ποιες είναι οι τιμές που ορίζουν το πρόβλημα της έλλειψης και της ανεπάρκειάς της
  • Ποια είναι η σωστή εξέταση που πρέπει να πραγματοποιείτε
  • Ποιοι χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη D και ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έλλειψή της
  • Δέκα "καμπανάκια" που επισημαίνουν σας λείπει η βιταμίνη D
  • Πως θα προσδιορίσετε το «D-Status» σας
  • Διατροφικές πηγές της Βιταμίνης D
  • Και διαιτολόγια για επαρκή πρόσληψη ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Γιατί, «Λόγω… διατροφής» η υγεία μας γίνεται καλύτερη!

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

Παραγγείλτε τo βιβλίo «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

.

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»

Μάθετε τα πάντα για την Βιταμίνη D!:

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ!

.

Δείτε όλα τα βιβλία της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ πρωταγωνιστεί για περισσότερο από 20 χρόνια στον τομέα της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης επιστημόνων υγείας και κοινού για το αντικείμενο της διατροφής και διαιτολογίας, διαθέτοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων στο ενεργητικό της.

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση των Επιστημονικών Εκδόσεων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα βιβλία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία