Logodiatrofis.gr
Βιταμινη D

Βιταμίνη D και Αναπνευστικό σύστημα

Γιατί πρέπει να παίρνουμε βιταμίνη D καθώς μεγαλώνουμε; Υψηλές δόσης φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Νέες έρευνες προτείνουν ότι η βιταμίνη D σύντομα θα χρησιμοποιείται ως θεραπεία για αναπνευστικές λοιμώξεις.

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς που είχαν υψηλές δόσεις της «βιταμίνη του ήλιου» είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λοιμώξεις των πνευμόνων.

Η πνευμονία, η βρογχίτιδα και η γρίπη είναι γνωστό ότι έχουν υψηλότερα ποσοστά θανάτου μεταξύ των ηλικιωμένων, λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού τους συστήματος. Αλλά επειδή οφείλονται σε ιούς, τα αντιβιοτικά συχνά χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και έτσι είναι αναποτελεσματικά πολλές φορές.

Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η βιταμίνη D βοηθά στην ενίσχυση της πρώτης γραμμής άμυνας, καθώς οι άνθρωποι ηλικίας είναι επιρρεπείς σε οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις. Οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να μειώσει τις περιπτώσεις τέτοιων ασθενειών – που είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος σε ενήλικες που λαμβάνουν φροντίδα στο σπίτι.

Ο επικεφαλής της έρευνας Adit Ginde, από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, δήλωσε: «Αυτή είναι μια δυνητικά σωτήρια ανακάλυψη». Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πολλές θεραπευτικές αντιμετωπίσεις για τις λοιμώξεις, τα αντιβιοτικά συχνά δεν λειτουργούν ενάντια στους ιούς, καθώς έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς ανάπτυξης σε βακτηριακές λοιμώξεις.

Πιστεύεται ότι η συνταγογράφηση αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων θα μπορούσε να συμβάλει στην αυξανόμενη αντοχή στα αντιβιοτικά. Εκτιμάται ότι η αύξηση των μικροβίων – ανθεκτικά στα φάρμακα – θα προκαλέσει μέχρι δέκα εκατομμύρια θανάτους το χρόνο από το 2050. «Αλλά η βιταμίνη D φαίνεται ότι είναι σε θέση να αποτρέψει ενδεχομένως αυτές τις λοιμώξεις», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές εξέτασαν το θρεπτικό της αντίκτυπο για λοιμώξεις του αναπνευστικού σε 107 κατοίκους γηροκομείου με μέσο όρο ηλικίας τα 84. Από αυτούς, 55 έλαβαν υψηλές δόσεις της βιταμίνης D, ενώ οι άλλοι είχαν πολύ χαμηλότερες δόσεις. Και οι δύο ομάδες παρακολουθήθηκαν για μία περίοδο 12 μηνών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν η ομάδα που λάμβανε υψηλότερες δόσεις είχε μείωση 40% σε περιπτώσεις οξείες αναπνευστικής λοίμωξης.

Θεωρούν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη των λοιμώξεων και των επιπλοκών της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Ο κ Ginde είπε: «Μετά από τη μελέτη αυτών των ασθενών για ένα χρόνο, βρήκαμε μια μείωση 40% σε οξεία αναπνευστική ασθένεια μεταξύ εκείνων που έλαβαν υψηλότερες δόσεις της βιταμίνης D. Η βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις, διότι ενισχύει την πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.»

Ωστόσο, λέει απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και της μειωμένης πιθανότητας ανάπτυξης αναπνευστικής νόσου.

 

.

Στο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη σας αποκαλύπτεται το μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή σας!

Η βιταμίνη D είναι η απόλυτη θρεπτική ουσία της υγείας!

Στην Ελλάδα παρά την ηλιοφάνεια αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης και ανεπάρκειάς της.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μέσα από την εκπομπή του "Στην Υγειά μας ρε παιδιά" προτείνει το βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

Βιταμίνη D και Αναπνευστικό σύστημα - Αναπνευστικό σύστημα

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του βιβλίου

Μάθετε τα πάντα για τη Βιταμίνη D!

Πώς βοηθά:

στην πρόληψη του καρκίνου,

των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων,

της Οστεοπόρωσης,

της Αρτηριακής Υπέρτασης,

της Κατάθλιψης,

της Παχυσαρκίας,

αλλά και πώς θωρακίζει από τα αυτοάνοσα νοσήματα!

Αναγνωρίστε τα σημάδια της έλλειψής της στον οργανισμό σας & μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να την αναπληρώσετε!

.

Η έγκριτη δημοσιογράφος υγείας και παρουσιάστρια ειδήσεων του STAR Channel, Κατερίνα Παπακωστοπούλου μέσα από την εκπομπή της προτείνει επίσης το βιβλίο «Βιταμίνη D, Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας!»

Βιταμίνη D και Αναπνευστικό σύστημα - Αναπνευστικό σύστημα

Ακόμα:
  • Δέκα «αλήθειες» που πρέπει να ξέρετε για τη βιταμίνη D
  • Η σημασία των μετρήσεων της 25(ΟΗ)D στη διατήρηση της υγείας
  • Ποιες είναι οι τιμές που ορίζουν το πρόβλημα της έλλειψης και της ανεπάρκειάς της
  • Ποια είναι η σωστή εξέταση που πρέπει να πραγματοποιείτε
  • Ποιοι χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη D και ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έλλειψή της
  • Δέκα "καμπανάκια" που επισημαίνουν σας λείπει η βιταμίνη D
  • Πως θα προσδιορίσετε το «D-Status» σας
  • Διατροφικές πηγές της Βιταμίνης D
  • Και διαιτολόγια για επαρκή πρόσληψη ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Γιατί, «Λόγω… διατροφής» η υγεία μας γίνεται καλύτερη!

Βιταμίνη D και Αναπνευστικό σύστημα - Αναπνευστικό σύστημα

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ στο eshop.logodiatrofis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ