Logodiatrofis.gr
ΣαλάτεςΣυνταγές

Βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Επιπρόσθετη αντιοξειδωτική «νότα» στις πράσινες (και όχι μόνον…) σαλάτες!

Υλικά για 4 μερίδες (1 μερίδα = 1κ.σ.)

  • 2κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2κ.γ. ξίδι από κρασί
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι και χτυπάμε πολύ καλά.

Διατροφικό Σχόλιο

Πορτοκαλί αντιοξειδωτική «νότα» κυρίως για τις πράσινες σαλάτες και μία γευστική πρόκληση υψηλής αντιοξειδωτικής αξίας, με δεδομένη την παρουσία των βιταμινών C, Ε και των πολυφαινολών, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και από διάφορες μορφές καρκίνου.

 ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 538

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ