Logodiatrofis.gr
Γενικά Θέματα

Πώς να βελτιώσεις το δωμάτιό σου για καλύτερο ύπνο

καλύτερο ύπνο

Μια χαλαρωτική νύχτα ύπνου ξεκινά από το φυσικό σου περιβάλλον.

Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι πορτατίφ να τοποθετήσεις στο δωμάτιό σου.
-Πώς να προσαρμόσεις τη θερμοκρασία του δωματίου.

Γνωρίζουμε ότι ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωσή μας, τη μνήμη μας και την ικανότητα λήψης αποφάσεων, ακόμα και να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Και όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας βραδινής ρουτίνας, είναι σημαντικό να ξεκινάμε με το φυσικό μας περιβάλλον. Στο κάτω-κάτω, το δωμάτιο όπου κοιμόμαστε μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου μας και το πώς νιώθουμε όταν ξυπνάμε. 

Ποια από τις παρακάτω ιδέες θα δοκιμάσεις;

Χρησιμοποίησε φυσικό φως

Μια κίνηση που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλά και να ξυπνάς εύκολα είναι να χρησιμοποιήσεις φυσικό φως. Αυτό σε βοηθά να συγχρονίζεσαι με τους φυσικούς ρυθμούς της ανατολής και της δύσης του ήλιου.

Τοποθέτησε το κινητό σου έξω από το δωμάτιο

Αν απομακρύνεις τις συσκευές από την κρεβατοκάμαρά σου, θα παρατηρήσεις ότι θα κοιμάσαι πιο γρήγορα. Θα καταφέρεις να ξυπνάς χωρίς ξυπνητήρι. Αυτή η συνήθεια θα αλλάξει ριζικά τη ρουτίνα σου.

Κράτα ένα βιβλίο στο κομοδίνο σου

Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, το χειρότερο πράγμα είναι να πιάσεις το κινητό ή το tablet σου. Στερέωσε ένα πορτατίφ στο κεφαλάρι του κρεβατιού και βάλε ένα βιβλίο στο κομοδίνο σου. Αν ξυπνήσεις και δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς εντός 15 λεπτών, άναψε το πορτατίφ και διάβασε. Το φως φωτίζει μόνο το βιβλίο, οπότε το δωμάτιο παραμένει σκοτεινό και ζεστό.

Απομάκρυνε την ακαταστασία

Το δωμάτιό σου είναι χώρος ξεκούρασης και αποκατάστασης. Η φυσική ακαταστασία στο πάτωμα, στις επιφάνειες, στα συρτάρια και ντουλάπες δημιουργεί ψυχικό φόρτο.

Φρόντισε αυτή η περιοχή να περιλαμβάνει μόνο πράγματα που σχετίζονται με την κρεβατοκάμαρα, όχι αποδείξεις, φαγητό, έγγραφα και οτιδήποτε άλλο προκύψει. Ακολούθησε αυτόν τον κανόνα, ώστε να μην κουβαλάς στο κρεβάτι μαζί σου το βάρος της ζωής σου κάθε βράδυ. 

Πρόσθεσε μερικά φυτά

Φέρνοντας λίγη φύση στο χώρο σου θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Και τα φυτά δεν είναι μόνο για να τα βλέπεις. Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου, απομακρύνουν σωματίδια από τον αέρα, όπως τη σκόνη, τη μούχλα και τα βακτήρια. Ακόμα και η φροντίδα των φυτών θα φέρει μια αίσθηση χαλαρότητας στο δωμάτιο, που θα βοηθήσει να κοιμηθείς σε μια πιο θετική ψυχική κατάσταση.

Περιόρισε το μπλε φως

Για καλύτερο ύπνο και τη διευκόλυνσή του, απενεργοποίησε όλα τα φώτα LED, όποιο χρώμα κι αν έχουν. Το μπλε ή το πράσινο φως εμποδίζει την έκκριση μελατονίνης, της ορμόνης που οδηγεί στον ύπνο. Το απόλυτο σκοτάδι είναι φυσικό και ιδανικό.

Προσάρμοσε τη θερμοκρασία του δωματίου

Φρόντισε το δωμάτιό σου να μην είναι ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο. Για να πετύχεις αυτό, τοποθέτησε μια ντουλάπα στον πιο θορυβώδη τοίχο για ηχομόνωση, κάλυψε τα παράθυρα με χοντρές κουρτίνες και βάλε μερικά λουλούδια και φρέσκα φυτά στο δωμάτιο.

Συντάκτης: Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

Αρχική δημοσίευση: thriveglobal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ