Ειδήσεις

Πρωτοποριακός τρόπος για να καταλάβετε εάν ένα τρόφιμο έχει υποστεί μικροβιακή αλλοίωση Ασφάλεια τροφίμων

Με την χρήση ενός μικροβίου το οποίο τοποθετούμε στην συσκευασία των τροφίμων μπορούμε να καταλάβουμε εάν έχει υποστεί μικροβιακή αλλοίωση. Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΠΘ ανακάλυψε έναν πρωτοποριακό και μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο , τρόπο που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε, αν και κατά πόσο, ένα τρόφιμο έχει υποστεί μικροβιακή αλλοίωση. Με την χρήση ενός χρονοθερμοκρασιακού δείκτη μικροβιακής μορφής για την παρακολούθηση της ποιότητας και της ασφάλειας του τρόφιμου.

Ο “δείκτης” αυτός είναι ένα μικρόβιο, ασφαλές για τον άνθρωπο, το οποίο βρίσκεται σε μια ειδική “συσκευασία”, η οποία τοποθετείται πάνω στη συσκευασία του τροφίμου.

Αν για οποιοδήποτε λόγο το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το τρόφιμο γίνει ευνοϊκό για την “ανάπτυξη” του μικροβίου, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο ίδιο το τρόφιμο.

Ίσως σε λιγότερο από δύο χρόνια η εν λόγω έρευνα θα μπορεί να είναι παντελώς ολοκληρωμένη και έτοιμη να αξιοποιηθεί από τη βιομηχανία. Το κόστος κατασκευής του μικροβιακού δείκτη είναι χαμηλό και αντιστρόφως ανάλογο της αξιοπιστίας του.

Δείτε επίσης

Ασφάλεια τροφίμων το καλοκαίρι

Ασφάλεια τροφίμων το καλοκαίρι

Μαθαίνουμε βασικές οδηγίες υγιεινής στην κουζίνα, ενώ ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης λύνει όλες τις απορίες μας για τη σωστή συντήρηση και κατανάλωση των τροφίμων το καλοκαίρι.!

5 λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη

5 λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη

Εκτός από την αύξηση βάρους και της περιμέτρου μέσης που όλοι γνωρίζουμε, νέες μελέτες δείχνουν τις επιπτώσεις της ζάχαρης στον εγκέφαλο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία