Logodiatrofis.gr
Διατροφικo tip

Ο τρόπος μαγειρέματος του μπρόκολου φαίνεται να επηρεάζει τη διατήρηση των θρεπτικών του συστατικών.

Ο τρόπος μαγειρέματος του μπρόκολου φαίνεται να επηρεάζει τη διατήρηση των θρεπτικών του συστατικών.

#nutritip | Η ημερήσια συμβουλή διατροφής από το Logodiatrofis.gr

Ο τρόπος μαγειρέματος του μπρόκολου φαίνεται να επηρεάζει τη διατήρηση των θρεπτικών του συστατικών.
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σουλφοραφάνη, φυσικό συστατικό με αντικαρκινικές ιδιότητες.
Οι ιδιότητες αυτές φαίνεται να αδρανοποιούνται όταν πραγματοποιείται βρασμός σε νερό και μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα.
Προτιμήστε, λοιπόν, να βράζετε σε ατμό το μπρόκολο, μέθοδος στην οποία διατηρούνται οι αντικαρκινικές ιδιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ