Ειδήσεις

Τροφές που 'καίνε' το λίπος (2 στις ΔΥΟ - Etv) Τροφογνωσία

Ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης μας παρουσίασε στην εκπομπή «2 στις ΔΥΟ» στο E tv τις τροφές που 'καίνε' το λίπος.

Τι πρέπει να ξέρουμε για το Κοιλιακό λίπος…

  • Προάγει τη χρόνια φλεγμονή -> καρκίνος, διαβήτης 2, εγκεφαλικά, καρδιακές παθήσεις & αιφνίδιος θάνατος.
  • Περίμετρος μέσης: Κίνδυνος -> Άνδρες >102 & Γυναίκες >88 εκ.
  • Ακατάστατα γεύματα, αυστηρές δίαιτες, σωματική εξάντληση στέρηση ύπνου, κατάθλιψη -> συσσώρευση λίπους στην κοιλία.
  • Διαταραχή στο μεταβολισμό γλυκόζης -> συγκέντρωση λίπους

Τροφές που βελτιώνουν την οξείδωση λίπους στην κοιλιά…

  • Σταφίδες
  • Πράσινο τσάι
  • Ελιές - Ελαιόλαδο – Αβοκάντο
  • Συκώτι, κατσίκι
  • Ψάρι – θαλασσινά
  • Δημητριακά Ολικής Άλεσης
  • Καφές

Τροφές που περιορίζουν το λίπος στους γλουτούς…

  • Ηλιόσπορος, Λιναρόσπορος, Σουσάμι
  • Όσπρια: φασόλια, φακές, ρεβίθια 
  • Σόγια
  • Κολοκυθανθοί, μπρόκολο
  • Δημητριακά ολικής με βρώμη και σιτάρι, ψωμί & ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Τροφές που προκαλούν συγκέντρωση λίπους (κοιλιά/ γλουτούς)

  • Γλυκά
  • Ζωικά (trans) λιπαρά
  • Κόκκινο κρέας
  • Κρέμα Γάλακτος – Βούτυρο
  • Υπερκατανάλωση Αλκοόλ
  • Μεγάλα Γεύματα

Τι πρέπει να επιλέγουμε…

  • Τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
  • Άφθονα λαχανικά
  • Προσθήκη κανέλλας στα φρούτα και τα γλυκά
  • Καυτερά
  • Ψωμί σε φέτες με δικοκκο σιτάρι ή ψωμί σε φέτες (γεύση στο τετράγωνο)
  • Δημητριακά ολικής με βρώμη και σιτάρι
  • Σοκολάτα με στέβια
  • Πολυβιταμινουχο συμπλήρωμα διατροφής

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Μέλι, μια ανεξάντλητη πηγή νεότητας

Μέλι, μια ανεξάντλητη πηγή νεότητας

Η χρησιμότητα του μελιού στην παραδοσιακή ιατρική είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ενισχύεται με νεότερες έρευνες που αποδεικνύουν τη δράση του μελιού ως φυσική ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και στο οξειδωτικό στρες.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία