Ειδήσεις

10 Λόγοι που τα φρούτα μας κάνουν καλό Τροφογνωσία

Όλοι γνωρίζουμε πως τα φρούτα κάνουν καλο στην υγεία μας, αλλά ποιοι είναι οι λόγοι;

Τα φρούτα:

  1. Μας ενυδατώνουν. Όπως ο ανθρώπινος οργανισμός, έτσι και τα φρούτα αποτελούνται από 80% νερό. Κανένα άλλο τρόφιμο στον πλανήτη δεν περιέχει τόσο μεγάλη ποσότητα νερού.
  2. Ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας. Με το που καταναλώσουμε κάποιο φρούτο, τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται σε αυτό τονώνουν τον εγκέφαλο μας να ανακτήσει πληροφορίες πιο γρήγορα και πιο εύκολα από πριν.
  3.  Είναι φυσικά τρόφιμα. 
  4. Δεν περιέχουν χοληστερόλη. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης, αντίθετα τα φρούτα δεν περιέχουν καθόλου.
  5. Μας βοηθούν να μη νοιώθουμε κουρασμένοι. Λόγω της πληθώρας βιταμινών που περιέχουν.
  6. Δεν έχουν υψηλό κόστος. Πολλές φορές αποδίδουμε την έλλειψη των φρούτων από το καθημερινό μας διαιτολόγιο στο κόστος τους. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για αγορά τροφίμων συγκρίνετε την τιμή ενός πακέτου μπισκότων με αυτή του ενός μήλου. 
  7. Μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε την πείνα μας. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.
  8. Καταπολεμούν τη φλεγμονή. Η βιταμίνη C που περιέχεται στα φρούτα προστατεύει τα κύτταρα του σώματος μας και τα βοηθά στην καταπολέμηση βλαβερών βακτηρίων και ιών. 
  9. Βοηθούν στην μακροζωία.
  10. Τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η βιταμίνη Α στα φρούτα τονώνει την άμυνα του οργανισμού, καταπολεμώντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς και αποβάλλοντας τους από το σώμα μας.

Ευαγγελία Τζιούρα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: Email: vaggeliw7@hotmail.com

Δείτε επίσης

Υδατάνθρακες | Να τους γευόμαστε ή …να τους «φοβόμαστε»;

Υδατάνθρακες | Να τους γευόμαστε ή …να τους «φοβόμαστε»;

Για να κατανοήσουμε την επιρροή που έχουν πάνω μας οι υδατάνθρακες πρέπει αρχικά να τονίσουμε ότι διαχωρίζονται σε απλούς και σύνθετους ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελεί και η ικανότητα μας να τους ξεχωρίζουμε έτσι ώστε κάθε φορά να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία