Ειδήσεις

10 Λόγοι που τα φρούτα μας κάνουν καλό Τροφογνωσία

Όλοι γνωρίζουμε πως τα φρούτα κάνουν καλο στην υγεία μας, αλλά ποιοι είναι οι λόγοι;

Τα φρούτα:

  1. Μας ενυδατώνουν. Όπως ο ανθρώπινος οργανισμός, έτσι και τα φρούτα αποτελούνται από 80% νερό. Κανένα άλλο τρόφιμο στον πλανήτη δεν περιέχει τόσο μεγάλη ποσότητα νερού.
  2. Ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας. Με το που καταναλώσουμε κάποιο φρούτο, τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται σε αυτό τονώνουν τον εγκέφαλο μας να ανακτήσει πληροφορίες πιο γρήγορα και πιο εύκολα από πριν.
  3.  Είναι φυσικά τρόφιμα. 
  4. Δεν περιέχουν χοληστερόλη. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης, αντίθετα τα φρούτα δεν περιέχουν καθόλου.
  5. Μας βοηθούν να μη νοιώθουμε κουρασμένοι. Λόγω της πληθώρας βιταμινών που περιέχουν.
  6. Δεν έχουν υψηλό κόστος. Πολλές φορές αποδίδουμε την έλλειψη των φρούτων από το καθημερινό μας διαιτολόγιο στο κόστος τους. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για αγορά τροφίμων συγκρίνετε την τιμή ενός πακέτου μπισκότων με αυτή του ενός μήλου. 
  7. Μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε την πείνα μας. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.
  8. Καταπολεμούν τη φλεγμονή. Η βιταμίνη C που περιέχεται στα φρούτα προστατεύει τα κύτταρα του σώματος μας και τα βοηθά στην καταπολέμηση βλαβερών βακτηρίων και ιών. 
  9. Βοηθούν στην μακροζωία.
  10. Τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η βιταμίνη Α στα φρούτα τονώνει την άμυνα του οργανισμού, καταπολεμώντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς και αποβάλλοντας τους από το σώμα μας.

Ευαγγελία Τζιούρα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: Email: vaggeliw7@hotmail.com

Δείτε επίσης

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Χαλβάς: Το υγιεινό γλυκό για όλες τις ώρες!

Χαλβάς: Το υγιεινό γλυκό για όλες τις ώρες!

Ο χαλβάς προέρχεται από την αραβική λέξη hulw, που σημαίνει γλυκό και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη νηστεία, μιας και είναι πλούσιος σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά (ασβέστιο, πρωτεΐνη), που ο οργανισμός στερείται λόγω αποχής από  τρόφιμα όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία