Ειδήσεις

Το ‘χρυσάφι’ της ελληνικής γης μετατρέπεται σε καθημερινή, ευεργετική συνήθεια Προτάσεις

O Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης σε συνεργασία με την ΚΟΡΡΕΣ...

 

Για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά, μια δημιουργία μίας σειρά βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης. Κάθε ένα από τα επτά [7] αφεψήματα έχει μοναδικό χαρακτήρα, αλλά κοινός παρονομαστής όλων, οι ευεργετικές ιδιότητες του ανώτερου ποιοτικά κρόκου [σαφράν ή ζαφορά] διεθνώς.

Την παγκόσμια φήμη του Κρόκου Κοζάνης ενισχύουν η σημαντική αντιοξειδωτική του δράση και η αναγνωρισμένη συμβολή του στην ευεξία και καλή λειτουργία του οργανισμού. Τα επτά [7] βιολογικά αφεψήματα της σειράς είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας και φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης του οργανισμού ΔΗΩ, που εγγυάται τη χρήση βιολογικών συστατικών και την υιοθέτηση διαδικασιών παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, τα βιολογικά αφεψήματα -ζεστά ή κρύα- αποτελούν μία πρόταση γεύσης, τόνωσης και ευεξίας, που μετατρέπει τον κρόκο Κοζάνης -το ‘χρυσάφι της ελληνικής γης’- σε καθημερινή ευεργετική συνήθεια.


ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Οι ωφέλιμες ιδιότητες και η ποιότητα του πρωταγωνιστικού συστατικού -ο κρόκος Κοζάνης θεωρείται η κορυφαία ποιότητα του πολύτιμου καρυκεύματος παγκοσμίως- καθώς και ο μοναδικός χαρακτήρας των συνταγών αναγνωρίστηκαν με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας [International Taste & Quality Institute -iTQi], ενός από τους πιο αξιόπιστους φορείς στη βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών. Παράλληλα, το βιολογικό Ρόφημα με κρόκο Κοζάνης & Φασκόμηλο απέσπασε ένα ακόμα χρυσό αστέρι, απόδειξη της ποιότητας και ιδιαιτερότητάς του, στο πλαίσιο των βρετανικών Great Taste Awards 2010. Οι παραπάνω διακρίσεις επιβεβαιώνουν την υπεροχή των συγκεκριμένων προϊόντων –των πρώτων βιολογικών αφεψημάτων παγκοσμίως που συνδυάζουν το μοναδικό βιολογικό κρόκο Κοζάνης με επιλεγμένα βότανα.

Ο κρόκος είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, λόγω της απαιτητικής και χειρωνακτικής διαδικασίας συλλογής και επεξεργασίας του φυτού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων του. Οι ευεργετικές ιδιότητές του σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική, όπως η αντισηπτική, η αντισπασμωδική και η χωνευτική δράση, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Νέες μελέτες απέδειξαν, παράλληλα, ότι τα στίγματα του κρόκου διαθέτουν ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ συγκλίνουν προς το συμπέρασμα ότι βελτιώνουν και τη μνήμη.


 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
 Η ΣΕΙΡΑ

 • Βιολογικό Ρόφημα με Φασκόμηλο, Λουίζα & Κρόκο Κοζάνης
 • Φύλλα και σπόροι που συλλέγονται χειρονακτικά, ‘σμίγουν’ με τη ντελικάτη ευωδιά ανθέων σε ένα ιδιαίτερο, απολαυστικό συνδυασμό.
 • Βιολογικό Μαύρο Τσάι με Λεμόνι, Δυόσμο & Κρόκο Κοζάνης
 • Στα μαγαζιά της Ανατολής και στα αραβικά παζάρια, το συγκεκριμένο ρόφημα προσφέρεται ως ‘καλωσόρισμα’, ζεστό ή κρύο.
 • Βιολογικό Πράσινο Τσάι με Πιπερόριζα [Τζίντζερ], Γλυκόριζα & Κρόκο Κοζάνης
 • Πράσινο τσάι και αρωματικές ρίζες, ένας συνδυασμός ευεξίας από την Ασιατική τέχνη της ζωής.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Μέλι, Πορτοκάλι & Κρόκο Κοζάνης
 • Παραδοσιακό ρόφημα του χωριού Κρόκος, με το οποίο οι ντόπιοι υποδέχονται τους επισκέπτες, δίνοντας μία πρώτη γεύση της ‘ιδιαιτερότητας’ του τοπικού -αλλά με διεθνή εμβέλεια- καρυκεύματος.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Μέντα, Λεμονόχορτο & Κρόκο Κοζάνης
 • Κάθε γουλιά του χαρίζει τη δροσιά της μέντας και τη φρεσκάδα του λεμονιού.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Κανέλα, Γαρύφαλλο & Κρόκο Κοζάνης
 • Συνδυασμός γλυκών καρπών με το άρωμα εξωτικών καρυκευμάτων, ιδανικός για τις χαμηλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Δενδρολίβανο, Θυμάρι & Κρόκο Κοζάνης
 • Χρώματα των ελληνικών αυλών και αρώματα του αιγαιοπελαγίτικου θέρους, ‘συμπυκνωμένα’ σε ένα φακελάκι.

Τα βιολογικά αφεψήματα με κρόκο Κοζάνης παράγονται και διανέμονται από την εταιρεία Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης.
Στην Ελλάδα διατίθενται σε σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

 

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία