Ειδήσεις

Το ύδωρ «ακονίζει» το μυαλό Τροφογνωσία

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το νερό μάς κάνει πιο... έξυπνους!

 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου, σβήνοντας τη δίψα σου με το πιο πολύτιμο συστατικό της ζωής, ενισχύεις τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας καταδεικνύουν ότι τα άτομα που πίνουν περίπου τρία ποτήρια νερό, προτού υποβληθούν σε μια σειρά από διαγνωστικά τεστ, αποδίδουν καλύτερα σε μια εξέταση που μετρά το Το ύδωρ «ακονίζει» το μυαλό , σε σχέση με αυτά που δεν ενυδατώνουν τον οργανισμό τους με νερό. Η διαφορά είναι σημαντική όταν τα άτομα είναι πολύ διψασμένα, με τους ερευνητές να υποθέτουν ότι ηΤο ύδωρ «ακονίζει» το μυαλό μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την τρέχουσα δραστηριότητα, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης.

«Είναι πιθανόν οι οργανικές λειτουργίες (που σχετίζονται με τη λήψη ή μη νερού) να επηρεάζουν την απόδοση σε διαφορετικές εργασίες, με διαφορετικούς τρόπους», αναφέρει σε άρθρο της στην επιθεώρηση "LiveScience" η επικεφαλής της έρευνας, Κάρολιν Έντμοντς, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη στα παιδιά, αναφέρει το έγκυρο περιοδικό.

 

πηγή: "Καρφί"

Δείτε επίσης

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς συνδέονται με μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά, όπως το κριθάρι και η βρώμη, μιας και είναι πλούσια στη διαλυτή ίνα της β-γλυκάνης.!

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

Ο όρος αποτοξίνωση αναφέρεται κυρίως στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το ήπαρ, τους ιδρωτοποιούς, τους σμηματογόνους αδένες και το παχύ έντερο. !

10 τροφές που καίνε το λίπος

10 τροφές που καίνε το λίπος

Οι υπερτροφές είναι στην ουσία, εμπλουτισμένες τροφές που ενισχύουν την αναδόμηση των οστών, αποτρέπουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τη μνήμη.  !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία