Ειδήσεις

Το ύδωρ «ακονίζει» το μυαλό Τροφογνωσία

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το νερό μάς κάνει πιο... έξυπνους!

 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου, σβήνοντας τη δίψα σου με το πιο πολύτιμο συστατικό της ζωής, ενισχύεις τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας καταδεικνύουν ότι τα άτομα που πίνουν περίπου τρία ποτήρια νερό, προτού υποβληθούν σε μια σειρά από διαγνωστικά τεστ, αποδίδουν καλύτερα σε μια εξέταση που μετρά το Το ύδωρ «ακονίζει» το μυαλό , σε σχέση με αυτά που δεν ενυδατώνουν τον οργανισμό τους με νερό. Η διαφορά είναι σημαντική όταν τα άτομα είναι πολύ διψασμένα, με τους ερευνητές να υποθέτουν ότι ηΤο ύδωρ «ακονίζει» το μυαλό μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την τρέχουσα δραστηριότητα, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης.

«Είναι πιθανόν οι οργανικές λειτουργίες (που σχετίζονται με τη λήψη ή μη νερού) να επηρεάζουν την απόδοση σε διαφορετικές εργασίες, με διαφορετικούς τρόπους», αναφέρει σε άρθρο της στην επιθεώρηση "LiveScience" η επικεφαλής της έρευνας, Κάρολιν Έντμοντς, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη στα παιδιά, αναφέρει το έγκυρο περιοδικό.

 

πηγή: "Καρφί"

Δείτε επίσης

Νερό και Υγεία

Νερό και Υγεία

Όσο κοινότοπο κι αν θεωρούμε πλέον πως έχει γίνει το θέμα περί σημαντικότητας του νερού, δεν παύει να αποτελεί μείζονα παράγοντα όχι μόνο για να λειτουργεί ο οργανισμός μας αλλά και για να υπάρχει ζωή.!

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Οι “σούπερ” τροφές επιδρούν θετικά όταν εντάσσονται σε ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής, αλλιώς μπορεί να μην παρέχουν κανένα απολύτως όφελος.!

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία