Ειδήσεις

To ΗΠΕΙΡΟΣ Ελαφρύ ενημερώνει τις Ηπειρώτισσες για την πρόληψη της οστεοπόρωσης Τα νέα της Διατροφής

Από τις 17 έως και τις 20 Νοεμβρίου, επιστημονικό κλιμάκιο του Συλλόγου βρέθηκε στην Άρτα και στην Πρέβεζα, όπου πραγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περίπου 600 γυναίκες. Παράλληλα, έγιναν δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις από γιατρούς, μια σε κάθε πόλη, όπου παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, με έδρα στον Αμμότοπο Άρτας, συμμετέχει ενεργά στη ζωή της τοπικήςfeta-hpeiros-tyri κοινωνίας, υποστηρίζοντας ειδικότερα πρωτοβουλίες που άπτονται της διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Όπως μας είπε ο κ. Παντελής Παντελιάδης, Πρόεδρος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ : «Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της πρόληψης της οστεοπόρωσης, ειδικά αφού το τυρί συμβαίνει να αποτελεί βασική πηγή των θρεπτικών συστατικών, που συμβάλλουν στην προστασία από αυτή τη «σιωπηλή επιδημία», όπως την αποκαλούν οι ειδικοί. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε το έργο του Συλλόγου Ασθενών με Οστεοπόρωση, τώρα και στο μέλλον, και φιλοδοξία μας είναι να βοηθήσουμε μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης στην πρόληψη της οστεοπόρωσης στην περιφέρεια της Ηπείρου».

Το ΗΠΕΙΡΟΣ Ελαφρύ είναι λευκό τυρί σε άλμη. Παρασκευάζεται από 100% αιγοπρόβειο, μερικώς αποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα και περιέχει μόλις 12% λιπαρά. Είναι το πλέον κατάλληλο τυρί για όσους επιζητούν ένα προϊόν που διατηρεί όλη τη γεύση της γνωστής μας παραδοσιακής φέτας, χωρίς όμως τα λιπαρά. Το Ήπειρος Ελαφρύ περιέχει μόνο 56 θερμίδες και 3,6γρ λιπαρά ανά 30γρ (μερίδα) προϊόντος, ενώ είναι πλούσιο πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει λάβει 4 διακρίσεις συμμετέχοντας σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς. Είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν, με την εγγύηση ποιότητας της μάρκας ΗΠΕΙΡΟΣ.

Σχετικά με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση
Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

hpeiros-elafry-enhmerwnei-hpeirwtisses-prolhpsh-osteoporwshs2Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

Ημερίδα με θέμα

Ημερίδα με θέμα "Εφηβεία: Νέοι εν κινδύνω"

Η Ημερίδα με θέμα: "Εφηβεία: ¨Νέοι εν κινδύνω¨ Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια – Ο ρόλος του υποστηρικτικού πλαισίου" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15.10.2017 στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία