Logodiatrofis.gr
Nutrition Stories

Τίνα Μ.: «Θαύμα»! Χωρίς καμία θεραπεία το πρόβλημα της κνίδωσης άρχισε να υποχωρεί»

Το Nutrition Story της Τίνας Μ. που με την αντιοξειδωτική διατροφή αντιμετώπισε το πρόβλημα της κνίδωσης.

Καλημέρα σας! Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να δώσετε βήμα σε όλους εμάς που θέλουμε να αναφέρουμε το προσωπικό μας βίωμα. Λαμβάνω λοιπόν το θάρρος να σας παρουσιάσω τη δική μου ιστορία…

Πριν από μερικά χρόνια εμφανιζόταν σε εμένα διάφορα άλλα προβλήματα υγείας που όμως τα προσπερνούσα είτε θεωρώντας τα συγκυριακά, είτε ως εκδηλώσεις στρες. Αυξημένο άγχος σε συνδυασμό με κακή ψυχολογία μου δημιουργούσαν μια δυσάρεστη κατάσταση. Την ίδια ώρα κοιμόμουν πού λίγες ώρες ύπνου, κάπνιζα πολύ και έκανα πολύ κακή διατροφή.

Όπως είναι φυσικό σε αυτές τις περιπτώσεις, διάφορα συμπτώματα έκαναν την εμφάνισή τους. Έβγαζα πολύ συχνά έρπη στα χείλια μου και το ίδιο χρονικό διάστημα όμως παρουσίασα αυξημένη τριχόπτωση. Επιπλέον, εμφάνισα δερματική κνίδωση η οποία επιδεινωνόταν σταδιακά. Μία ημέρα από εκείνες που θα χαρακτήριζες ως «πολύ δύσκολες» εξαιτίας τσακωμών και μεγάλης στενοχώριας ξαφνικά ένιωσα «κρυάδες» και ανέβασα πολύ υψηλό πυρετό. Αμέσως επισκέφθηκα το νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Ακτινογραφίες και εξέταση στο στήθος κατέληξαν στη διάγνωση: Οξεία πνευμονία! Με από εκτεταμένη συζήτηση με έναν φίλου μου συνειδητοποίησα ότι τα συνεχή προβλήματα που αντιμετώπιζα πιθανόν να είχαν ως αφετηρία το αυξημένο άγχος σε συνδυασμό με την κακή διατροφή που εφάρμοζα.

Το 2015 διάβασα το βιβλίο του κ. Γρηγοράκη με τίτλο «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC». Το σκεπτικό του βιβλίου αναφερόταν σε ένα απόλυτα «προστατευτικό» αντιοξειδωτικό διατροφικό μοντέλο. Τότε ακριβώς κατάλαβα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά την κατάστασή μου εφαρμόζοντας τις αρχές που περιέγραφε στο βιβλίο του ο κ. Γρηγοράκης. Κυριολεκτικά ήταν απολύτως αναγκαία η αλλαγή του τρόπου ζωής και της διατροφικής μου συμπεριφοράς.

Πράγματι, αύξησα τη φυσική μου δραστηριότητα, αποφάσισα να έχω λιγότερο άγχος και, φυσικά, προσέθεσα στη διατροφή μου αντιοξειδωτικές ουσίες σε καθημερινή βάση. Κάθε μέρα έπινα απαραίτητα ένα ποτήρι φυσικό χυμό, έτρωγα λαχανικά και φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το θαμπό πρόσωπό μου άρχισε να αποκτά χρώμα και εγώ ένιωθα καλύτερα. Τα κλινικά σημεία και συμπτώματα του οξειδωτικού στρες άρχισαν σιγά – σιγά να εξαφανίζονται. Κι εδώ ακριβώς συνέβη το «θαύμα»! Χωρίς καμία θεραπεία το πρόβλημα της κνίδωσης άρχισε να υποχωρεί σταδιακά. Μέρα με τη μέρα το δέρμα μου γινόταν καλύτερο. Η καλυτέρευση της υγείας και της ψυχολογίας μου είχε αρχίσει να επιτυγχάνεται ολοσχερώς! Και όλα αυτά χάρη στην εφαρμογή των αρχών της αντιοξειδωτικής διατροφής τις οποίες υιοθέτησα στην πράξη, και που φυσικά θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου αυτή μαζί σας!

Με εκτίμηση,

Τίνα Μ. – Αθήνα

Υπάρχει ένα διατροφικό γεγονός που θα θέλετε να το μοιραστείτε με τους αναγνώστες του Logodiatrofis.gr;

Το «NUTRITION STORIES» έχει σχεδιαστεί για εκείνους τους αναγνώστες μας που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δική τους διατροφική ιστορία/ μυστικό / σκέψεις.

Όλοι έχουμε πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη διατροφικά βιώματα (ορισμένες είναι προσωπικές, ενώ άλλες αφορούν αγαπημένα πρόσωπα).

Μπορείτε να:

 • Εκδηλώσετε χαρά σας για τα κιλά που χάσατε
 • Ευχαριστήσετε το διατροφολόγο σου
 • Γκρινιάξετε για τα κιλά που δεν χάνετε
 • Ενημερώσετε για τα διατροφικά «φάρμακα» σας
 • Παρουσιάσετε τα τρόφιμα που χρησιμοποιείτε για να αναδείξουν την ομορφιά σας
 • Διηγηθείτε πόσο σας βοήθησε η διατροφή που ακολουθήσατε στην αντιμετώπιση κάποιου νοσήματος
 • Υποδείξετε το είδος της φυσικής δραστηριότητας που προτιμάτε
 • Εκμυστηρευτείτε την... «μυστική συνταγή της γιαγιάς»
 • Παρουσιάσετε το φαγητό που φτιάχνετε και για το οποίο είστε περήφανος/η
 • Δώσετε κάποια «μαγική τεχνική/συνταγή/συμβουλή» που νοστιμεύει το φαγητό
 • Ή ακόμα να μοιραστείτε κάποιες γενικές σκέψεις για τη διατροφή

Γιώργος Μ.: «Μου ήταν πλέον πολύ δύσκολο να δέσω και τα κορδόνια από τα παπούτσια μου»

Τίνα Μ.: «Θαύμα»! Χωρίς καμία θεραπεία το πρόβλημα της κνίδωσης άρχισε να υποχωρεί»

Αναστασία Κ.: «Όλοι οι γιατροί μου έλεγαν να χάσω βάρος»

Διαβάστε ΟΛΕΣ τις «Nutrition Stories» των αναγνωστών μας ΕΔΩ !

Μη διστάσετε να γράψετε και εσείς ένα κείμενο για την εμπειρία σας, παρουσιάζοντας το… στους πολυπληθείς επισκέπτες του Logodiatrofis.gr. Στείλτε μας τα δικά σας διατροφικά κείμενα στο info@logodiatrofis.gr ή γράψτε παρακάτω την διατροφική σας ιστορία... (Προαιρετικά μπορείτε να μας στείλετε την φωτογραφία σας)

[adning id="18384"]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ