Logodiatrofis.gr
Γενικά Θέματα

Τιμή Χρυσού: Επένδυση

Τιμή Χρυσού: Επένδυση - Τιμή Χρυσού

Ο χρυσός -όπως και ο ήλιος που λιώνει το κερί και σκληραίνει τον πηλό- μεγεθύνει τις μεγάλες ψυχές και συρρικνώνει τις μικρές, έλεγε ο Γάλλος κωμικογράφος Ριβαρόλ

Επέλεξε να περιγράψει με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο το πως τα χρήματα και η ιδιοκτησία εν γένει μπορούν να αναδείξουν πτυχές της προσωπικότητας κάποιου.

Η κτήση δε βελτιώνει, όπως κάποιοι θα ήθελαν να πιστεύουν, αλλά εντείνει αυτό που προϋπάρχει. Και ποιος καταλληλότερος τρόπος να αναδείξει κανείς αυτή τη συνθήκη, αν όχι χρησιμοποιώντας τον διαχρονικό χρυσό, η αξία του οποίου, παρά τις όποιες διακυμάνσεις, είναι σταθερή.

Αυτή ακριβώς την πλευρά της ανθρώπινης φύσης, που ενισχύεται από την εξουσία της ιδιοκτησίας, μπορεί να διαπιστώσει κανείς επισκεπτόμενος το κατάλληλο ενεχυροδανειστήριο. Οι άνθρωποι είναι αυτοί, που θα ανάξουν την επίσκεψη αυτή σε ολόκληρη εμπειρία.

Άνθρωποι εκπαιδευμένοι και κατατοπισμένοι, που λειτουργούν ως σύμβουλοι του υποψήφιου πελάτη. Άνθρωποι που θα λύσουν κάθε απορία, θα συνεργαστούν και θα κατανοήσουν τη λεπτότητα της θέσης του επισκέπτη.

Ιδίως αυτά τα τελευταία χαρακτηριστικά είναι επίκτητα κι όχι αποτέλεσμα εκπαίδευσης, γι’ αυτό και είναι κρίσιμη η επιλογή του προσωπικού, που απαρτίζει το ενεχυροδανειστήριο. Μόνο επαγγελματίες, που βρίσκονται χρόνια στον χώρο του κοσμήματος, μπορούν να κατανοήσουν τη διαχρονική αξία της εμπιστοσύνης του κοινού.

Η τιμή χρυσού σε πρώτο πλάνο

Γεγονός είναι πως στην αναφορά και μόνο καταστήματος εμπορίας χρυσού, έρχονται συνειρμοί αντίστοιχοι με την σκηνή του ενεχυροδανειστηρίου στην ταινία «Κλέφτης ποδηλάτων», όπου η αξία των πιο πολύτιμων συναισθηματικά πραγμάτων εξισώνεται με τις βιοποριστικές ανάγκες.

Εικόνα που δε διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα και μπορεί να το συναντήσει κανείς απευθυνόμενος σε λάθος ανθρώπους.

Στον αντίποδα οι επαγγελματίες του χώρου είναι πλήρως καταρτισμένοι και καθημερινώς ενήμεροι ως προς την τιμή χρυσού και τις διακυμάνσεις της. Οι ειδικοί εκτιμητές λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ανθρώπου, που έχουν απέναντί τους και στόχο την εμπέδωση μιας καλής συνεργασίας.

Η τοποθέτηση σε χρυσό δεν παύει να είναι μια επένδυση ανά τους καιρούς, εξού και η πληροφόρηση από τους κατάλληλους συμβούλους- είτε κάποιος είναι νέος είτε ήδη γνωρίζει την τιμή χρυσού– είναι εκ των ων ουκ άνευ για να προχωρήσει κανείς σε αγορά ή πώληση.

Όταν το εκπαιδευμένο προσωπικό είναι εφοδιασμένο και με τις κατάλληλες υποδομές, η εμπειρία που βιώνει κανείς επισκεπτόμενος μια αγορά χρυσού ανάγεται σε άλλο επίπεδο. Συναλλαγές με χρυσό υπήρξαν από αρχαιοτάτων χρόνων, αυτό όμως δε σημαίνει, ότι ο χώρος δεν εξελίσσεται.

Η δυνατότητα να συμβαδίζει και να παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις, μπορεί να μετατρέψει τη συνδιαλλαγή με χρυσό σε μια υπέροχη επενδυτική εμπειρία.

Η τιμή χρυσής λίρας έχει τους ειδικούς της

Για τον σκοπό αυτό οι σωστοί επαγγελματίες πρέπει να εφοδιάσουν τη φαρέτρα τους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο υποδομών. Η συλλογή χρυσής λίρας για άλλους είναι χόμπι και για άλλους «το μέλλον» των παιδιών. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος επενδυτής, δεν κάνει «εκπτώσεις» στην τιμή χρυσής λίρας.

Υψηλής ακρίβειας φασματογράφοι, που μπορούν άμεσα να υπολογίσουν αξιόπιστα την περιεκτικότητα ενός αντικειμένου σε πολύτιμα μέταλλα, αλλά και η συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους πιστοποίησης και αξιολόγησης αντικειμένων είναι πραγματικά περιουσιακά στοιχεία για μια επιχείρηση.

Όσες διακυμάνσεις κι αν παρουσιάσει η τιμή χρυσής λίρας κατά διαστήματα και ακολουθώντας τις αλλαγές της αγοράς το ενδιαφέρον των επενδυτών γι’αυτές παραμένει σταθερό.

Είναι το χρώμα, είναι η ιστορία που συνοδεύει ένα πολύτιμο αντικείμενο, είναι το πόσο παλιά χρονολογείται η δημιουργία του; Σε κάθε περίπτωση ο χρυσός έχει τους ακολούθους του και μόνο οι γνώστες αυτού μπορούν να ανάγουν σε ξεχωριστή εμπειρία το ταξίδι στον κόσμο του χρυσού

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ