Logodiatrofis.gr
ΚρέαςΣυνταγές

Τηγανιτοί κεφτέδες

Οι αγαπημένοι τηγανητοί κεφτέδες, σε μια πιο υγιεινή συνταγή .

Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος Μαγειρέματος: 20’

Υλικά για 4 άτομα

  • 600γρ. κιμά (60% μοσχαρίσιο και 40% χοιρινό)
  • 1 κ.τσαγιού σκόνη κύμινο
  • 100γρ. τυρί γραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 2 φέτες άσπρο μπαγιάτικο ψωμί
  • 100ml χλιαρό γάλα
  • 4-5 κορφούλες μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χυπημένο
  • 50γρ. αλεύρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζετε το ψωμί στο χλιαρό γάλα και το στύβετε καλά. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αυγό με τον κιμά. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το μουλιασμένο ψωμί, αλατοπίπερο και ζυμώνεται το μείγμα.
  2. Πλάθετε από το μείγμα μικρούς κεφτέδες και τους πιέζετε με τις παλάμες για να πλατύνουν όπως κάνετε για τα μπιφτέκια. Βάζετε στο κέντρο κάθε κεφτέ από ένα κομμάτι τυρί, το κλείνετε και το ξαναπλάθετε φροντίζοντας το τυρί, το κλείνετε και το ξαναπλάθετε φροντίζοντας το τυρί να είναι καλά κλεισμένο μέσα στον κεφτέ για να μην λιώσει και τρέξει έξω με το ψήσιμο.
  3. Αλευρώνετε τους κεφτέδες. Τους βάζετε στην κατάψυξη για 10’. Τους ψήνετε λίγους – λίγους κάθε φορά στην Actifry για 20’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ