Ειδήσεις

Τι είναι οι φυτικές στερόλες; Τροφογνωσία

Οι φυτοστερόλες αποτελούν συστατικό των φυτικών ελαίων - ξηρών καρπών και λαχανικών.

 

Είναι ουσίες που από διατροφική άποψη διαδραματίζουν το σημαντικότερο ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης. Μπορεί να μην αντικαθιστούν τα φάρμακα, αλλά δρουν ευεργετικά και σε συνέργεια με αυτά (με τις στατινες). Συγκεκριμένα λόγω της συγγενικής τους δομής με τη χοληστερόλη την ανταγωνίζονται στο έντερο και κατά συνέπεια το ποσοστό της χοληστερόλης που απορροφάται, είναι πολύ μικρότερο. Συνεπώς, η συστηματική κατανάλωση φυτοστερολών έχει αποδειχθεί πως μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης κατά 7-10%, σε διάστημα 2-3 εβδομάδων.

Η προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση φυτοστερολών για αποτελεσματική μείωση της χοληστερόλης είναι περίπου 2 με 2,5 γραμμάρια, γιατί μεγαλύτερη κατανάλωση τους δεν έχει πρόσθετο αποτέλεσμα στη μείωση της χοληστερόλης.

Δείτε το απολαυστικό VIDEO του Becel pro-activ που μας εξηγεί με σχέδια και εικόνες τι είναι οι φυτικές στερόλες:

 

 

 

Δείτε επίσης

Τα οφέλη του μελιού στην υγεία

Τα οφέλη του μελιού στην υγεία

Η κατανάλωσή του μελιού στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά μας οπλίζει με τις ευεργετικές του ιδιότητες.!

Ταχίνι: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας

Ταχίνι: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας

Το ταχίνι είναι φτιαγμένο από αποφλοιωμένο, αλεσμένο και καβουρδισμένο σουσάμι και χρησιμοποιείται κυρίως στην κουζίνα της Βόρειας Αφρικής, της Ελλάδας, του Ιράν, της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία