Ειδήσεις

Τι είναι η χοληστερίνη; Παθήσεις

Η χοληστερόλη είναι μια λιποειδής ουσία απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού. 

Βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων. Μικρότερες ποσότητες χοληστερόλης βρίσκονται και στις μεμβράνες των φυτών.

Είναι πρόδρομος ουσία των χολικών αλάτων και επίσης ένα από τα παράγωγά της (η 7-διυδροχοληστερόλη), μετατρέπεται σε βιταμίνη D με την επίδραση του ηλιακού φωτός στο δέρμα.

Η χοληστερόλη παράγεται στο ήπαρ και ένα μικρό ποσοστό αυτής προέρχεται από την τροφή, ιδιαίτερα από τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Δείτε το απολαυστικό VIDEO του Becel pro-activ που μας εξηγεί με σχέδια και εικόνες τι είναι η χοληστερίνη:

 

Τι προκαλεί την υψηλή χοληστερίνη;

Παρά το γεγονός ότι η χοληστερόλη αποτελεί σημαντικό παράγοντα ζωής, όταν τα επίπεδα της στο αίμα υπερβούν τα φυσιολογικά όρια, που είναι 190mg/dl, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος για την υγεία του ατόμου.

Συγκεκριμένα προδιαθέτουν σημαντικά για καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως στεφανιαία νόσος, αρτηριοσκλήρυνση, έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε πολλές κοινωνίες και γι'αυτό θα πρέπει και να αντιμετωπίζονται.

Δείτε το απολαυστικό VIDEO του Becel pro-activ για την υψηλή χοληστερίνη:

 

Δείτε επίσης

Αρθρίτιδα και Διατροφή

Αρθρίτιδα και Διατροφή

Αρθρίτιδα καλείται η φλεγμονή των αρθρώσεων και η πρόκλησή της μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες όπως κάποιο παλαιό κάταγμα, υπερχρησία της άρθρωσης (φθορά), μικροβιακά στελέχη ή σε αυτοάνοσα νοσήματα. !

Οστεοπόρωση και διατροφή

Οστεοπόρωση και διατροφή

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους!

Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Η φλεγμονή είναι σαν μια πυρκαγιά που βρυχάται μέσα μας και που πολύ από σας μπορεί να μην γνωρίζετε την ύπαρξη της. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία