Ειδήσεις

Θέλετε να χάσετε βάρος; Καταναλώστε τρόφιμα με χαμηλές θερμίδες και υψηλές μονάδες ORAC! Μείωση

Xάστε βάρος με κατανάλωση τροφίμων χαμηλών θερμίδων και υψηλών μονάδων ORAC. 

 

Είναι γνωστό πως για να ρυθμιστεί το σωματικό μας βάρος αποτελεσματικά, απαιτείται η απόλυτη ισορροπία μεταξύ την ενεργειακής πρόσληψης και της ενεργειακής κατανάλωσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, είναι πολύ σημαντική η γνώση της ενέργειας (θερμίδων) που αποδίδουν τα διάφορα τρόφιμα που καταναλώνουμε στη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, πριν από μερικά χρόνια φαινόταν αδιανόητο ότι θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε την υγεία μας με τη βοήθεια φυσικών τροφίμων. Σήμερα, αυτό γίνεται πράξη με τη βοήθεια των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχονται σε αυτά. Η επαρκής καθημερινή κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ενώσεις συμβάλλει στην προστασία της υγείας, προσδίδοντας πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλαπλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε «αντιοξειδωτικά» τρόφιμα προλαμβάνει διάφορα προβλήματα όπως είναι η παχυσαρκία, η χρόνια κόπωση και η γήρανση, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιλογές τροφίμων με βάση τη χαμηλή ενεργειακή τους απόδοση και την υψηλή αντιοξειδωτική τους δράση, όπως αυτή υπολογίζεται ποσοτικά σε μονάδες ORAC, συμβάλει στην αποτελεσματική μείωση του σωματικού βάρους. Η μέθοδος ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity - Ικανότητα Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου) είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και αποτελεί την ακριβέστερη εργαστηριακή (in vitro) μέτρηση της ικανότητας που παρουσιάζουν τα τρόφιμα να εξουδετερώνουν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες.

 

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

 

Δείτε επίσης

Για να χάσετε βάρος δεν χρειάζεται να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!

Για να χάσετε βάρος δεν χρειάζεται να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!

Είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αυθαίρετα ή παρασυρόμενοι από διαφόρων ειδών διατροφικές φήμες, χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση, να αποκλείουν το ψωμί από το καθημερινό τους διαιτολόγιο, θεωρώντας το ένοχο για την προσθήκη περιττών κιλών.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία