Τελικά παχαίνει η μπανάνα; Τροφογνωσία

Όλοι λίγο πολύ έχετε ακούσει ότι η μπανάνα μας παχαίνει.

 

Ότι μπορείτε να τρώτε μπανάνα καθημερινά. Τίποτα δεν παχαίνει όταν καταναλώνετε με μέτρο! Η μπανάνα είναι υψηλή σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνες A, B, C, E και δεν έχει λίπος.

Έχει αντιγηραντική δράση, ρυθμίζει την όρεξη, επιβραδύνει την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και αποτελεί εξαιρετικά σημαντική πηγή ενέργειας. Είναι μια καλή και υγιεινή επιλογή για σνακ π.χ για δεκατιανό μαζί με 1 μπάρα δημητριακών ή για απογευματινό με γιαούρτι 2%, μέλι, αμύγδαλα και κανέλα (έτσι μειώνουμε τον γλυκαιμικό δείκτη της μπανάνας).

Επίσης είναι ένα καλό σνακ μετά το γυμναστήριο. Και αυτό γιατί το κάλιο που περιέχει είναι ένας ηλεκτρολύτης που συμβάλει στην πρωτεϊνοσύνθεση και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Βοηθά επίσης στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης καθώς απομακρύνει την περίσσια νατρίου.Το κάλιο, επίσης, βοηθάει στην διατήρηση χαμηλών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

Λόγω των φυτικών ινών, βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Συμβάλει ακόμα και στο αδυνάτισμα καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να κάνουμε περισσότερες καύσεις. Περιέχει επίσης μαγνήσιο το οποίο ελαττώνει τη σωματική και πνευματική κόπωση. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μειώνει την κατακράτηση υγρών. Αυτό σημαίνει ότι αποβάλει της τοξίνες, αυξάνοντας την διούρηση.

Συμπέρασμα : Η μπανάνα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για σνακ και για να αποφύγετε γευστικές ατασθαλίες και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής!

vasiliki-vagiwta-diaitologosΒασιλική Βαγιώτα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Τηλ.: 6979739735
FB Page: Διαιτολόγος Διατροφολόγος Βασιλική Βαγιώτα - Dietitian Nutritionist
e-mail: vaso_vag@hotmail.com

 

Δείτε επίσης

Το σουσάμι στη ζωή μας

Το σουσάμι στη ζωή μας

Μια τροφή, η οποία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην μείωση της υπέρτασης φαίνεται να είναι το σουσάμι.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία