Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΜαγειρεύω - ΠροστατεύωΣυνταγές

Τάρτες με καλοκαιρινά λαχανικά και μείγμα τυριών

Καλοκαιρινή πεντανόστιμη πρόταση της Ντίνας Νικολάου για Τάρτες με καλοκαιρινά λαχανικά και μείγμα τυριών.

  • Προετοιμασία: 30´
  • Ψήσιμο: 30´

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 50 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών pasta & gratiner, Arla
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις ταρτιέρες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριές, κολοκύθι, σκόρδο, ντοματίνια) σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
  2. Αλείφω με βούτυρο 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 15-16 εκ. Κόβω τα δύο φύλλα σφολιάτας στη μέση και προσαρμόζω τα κομμάτια στις ταρτιέρες.
  3. Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο, τα μοιράζω στις ταρτιέρες και χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό, το τσίλι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζω το μείγμα στις 4 ταρτιέρες και πασπαλίζω με το μείγμα τριμμένων τυριών.
  5. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η σφολιάτα.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Καλοκαιρινή πεντανόστιμη πρόταση της Ντίνας Νικολάου!

Μια τάρτα με υπέροχα χρώματα και πλούσια διατροφική αξία.

Οι χρωματιστές πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών.

Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Βιταμίνη Α, δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση καροτενοειδών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια, οι παθήσεις των ματιών και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Το μείγμα τυριών προσθέτει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που θα σας χορτάσουν, ενώ το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος ενισχύουν την τάρτα με βιταμίνες A και D.

Πολύ ωραία πρόταση, ιδανική εναλλακτική και για εκείνους που δεν είναι φίλοι των λαχανικών.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ