Logodiatrofis.gr
Ζυμαρικά Μαγειρεύω - Προστατεύω Συνταγές

Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια

taliateles manitaria fountoukia

Γευστική δημιουργική πρόταση της Ντίνας Νικολάου για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

  • Προετοιμασία: 20΄

  • Μαγείρεμα: 10΄

  • Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ταλιατέλες (ή σπαγγέτι)

  • 100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (βασιλομανίταρα ή άλλα)

  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί

  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας (λευκά, καφέ, πλευρώτους, πορτομπέλο)

  • ⅓ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

  • ½ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, χονδροκοπανισμένα

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  2. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
  3. Μουσκεύω τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί, για 20 λεπτά.
  4. Τα βγάζω με τα δάχτυλα ένα-ένα (δεν τα στραγγίζω σε σουρωτηράκι για να μην παρασύρω μαζί τυχόν χώμα) και τα στύβω με τα χέρια μου.
  5. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια.
  6. Καθαρίζω όλα τα φρέσκα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι και τα κόβω σε μέτριες φέτες.
  7. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνω όλα τα μανιτάρια (φρέσκα και αποξηραμένα). Τα σοτάρω για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  8. Προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αοτάρω τα υλικά για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μανιτάρια να στεγνώσουν.
  9. Ρίχνω και το μαϊντανό, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.
  10. Μοιράζω τα ζυμαρικά σε πιάτα και προσθέτω τα μανιτάρια.
  11. Σκορπίζω σε κάθε μερίδα τα καβουρδισμένα φουντούκια και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

dimitris grigorakis pyramida

Γευστική δημιουργική πρόταση της Ντίνας μας, και για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας της συνταγής σε φυτικές ίνες.

Οι ταλιατέλες προσφέρουν ισχυρή τόνωση στο νευρικό σύστημα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες της οικογένειας Β.

Τα φουντούκια, όπως και τα μανιτάρια παρέχουν πρωτεΐνες καλής ποιότητας, οι οποίες αποτελούν δομικό συστατικό του μυϊκού συστήματος.

Η συνεργική δράση που προέρχεται από την ανάμιξη μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών και της βιταμίνης Ε, έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του οργανισμού και την καλύτερη υγεία του δέρματος, της καρδιάς και των αγγείων.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ