Ειδήσεις

Το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017 Τα νέα της Διατροφής

Η Δευτέρα 16 Οκτωβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα καθώς εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής.

Η ημέρα αντιπροσωπεύει την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ακριβώς που πριν από 72 χρόνια (16/10/1945).

Μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια» ημέρα της επιστήμης της Διαιτολογίας, μιας που μας προσκαλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Είναι γνωστό πως η διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, διοργανώνουν μία λαμπερή ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!».

Φέτος μας φιλοξενεί ο Δήμος του Πειραιά, στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτση πλησίον Δημοτικού θεάτρου.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν: Επιστημονική ενημέρωση, υπολογισμός του ατομικού σας Δείκτη Μάζας Σώματος, Λιπομέτρηση, διανομή ενημερωτικών διατροφικών εκδόσεων, προιοντικών δειγμάτων - εντύπων και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Μαζί μας θα βρίσκονται οι διατροφολόγοι της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, μαθητές από τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μαζί με τη χορωδία τους, ενώ θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά. Θα μιλήσουν εκτός από εμένα, η κα Έλλη Σπυροπούλου - Δημοσιογράφος/Πρόεδρος ΑΜΚΕ "ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα" και η Έλλη Παπαγγελή – Παρουσιάστρια.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η γνωστή event maker κα. Έλενα Δεφίγγου.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Πειραιά, τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" όπως και το Ραδιόφωνο "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM", το Ραδιόφωνο «Πειραϊκής Εκκλησίας», το «Κανάλι 1» Πειραιά, το Περιοδικό "FORMA", το "tlife.gr", το "news247.gr", το "Pathfinder.gr" κλπ. Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη διατροφή!

Σας προσκαλώ!

Με εκτίμηση,

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης,
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, PhD
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων

Για άλλη μια χρονιά ο Ε.Φ.Ε.Τ., έχοντας πρωταρχικό στόχο την προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και την προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης, εντατικοποιεί τους ελέγχους του στην αγορά των τροφίμων την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία