Ειδήσεις

Tο σωματικό μας βάρος μέσα απο αριθμούς! Συμβουλές & Tips

Οι αριθμοί με τους οποίους "εκφράζεται" το σώμα μας  έχουν ιδιαίτερη σημαντικότητα στη σημερινή διαγνωστική πρακτική και μας επιτρέπουν να προγνώσουμε την προδιάθεση που μπορεί να εμφανίζει ο οργανισμός μας για την εκδήλωση μελλοντικών προβλημάτων υγείας και παθολογικών καταστάσεων.

Είναι γεγονός πως σε κάθε άνθρωπο γενετικά είναι προκαθορισμένη, και πιθανόν αναπόφευκτη η ανάπτυξη παθολογικών καταστάσεων που τα γονίδια έχουν "προσδιορίσει". Το θέμα είναι αν με κάποιο τρόπο μπορούμε να διαγνώσουμε και παράλληλα να καθυστερήσουμε για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, την εμφάνιση αυτών των προβλημάτων. Το ρόλο αυτό έχουν αναλάβει οι "αριθμοί σώματος" που μας επιτρέπουν να προσδιορίζουμε σε σημαντικό βαθμό την κατάσταση υγείας μας, αλλά και να γνωρίζουμε "εκ΄ των πρότερων" την προδιάθεση μας για δεδομένα προβλήματα υγείας.  

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι εφόσον οι παρακάτω αριθμοί που θα αναλύσουμε και που στη πλειοψηφία τους μπορούμε να τους υπολογίσουμε στην πράξη, βρίσκονται μη επιθυμητά επίπεδα σε σύγκριση με τα ιδεώδη, τότε από τη μία η ποιότητα ζωής μας δεν είναι καλή και από την άλλη το προσδόκιμο επιβίωσης μας μπορεί να είναι περιορισμένο. Όπως έθεσε και ο Αρχαίος Έλληνας δραματουργός Ευριπίδης: "το καλύτερο και το ασφαλέστερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να κρατάτε ισορροπία στη ζωή σας".        

lipos smallBMI smalllogos smallwaist small

 

 

 

grigorakis75x100Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Easy Cook Diet

Easy Cook Diet

Για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις αλλά θες να τρως σωστά και να χάσεις βάρος (Διαιτολόγιο για 3 εβδομάδες).!

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Αν πλησιάζει ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σας ή για παράδειγμα θέλετε να πάτε διακοπές, ίσως θελήσετε να χάσετε λίπος από την περιοχή των ποδιών μέσα στον επόμενο μήνα.!

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες και μελέτες υπάρχουν κάποιες μικροθρεπτικές ουσίες, οι οποίες όταν καταναλωθούν συνδυαστικά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο όφελος στον ανθρώπινο οργανισμό από ότι εάν καταναλωνόταν μεμονωμένα. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία