Logodiatrofis.gr
Τροφογνωσια

Για πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί το κρέας στην κατάψυξη;

κρέας στην κατάψυξη

Τι πρέπει να ξέρεις για το σωστό τρόπο αποθήκευσης του κρέατος στην κατάψυξη.

Το πιο σημαντικό όταν καταψύχεται το κρέας που μόλις έχετε αγοράσει από το σουπερμάρκετ είναι να βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη σας βρίσκεται στους 17°C βαθμούς τουλάχιστον, καθώς πρόκειται για τη θερμοκρασία που διατηρεί τα τρόφιμα ασφαλή.

Εκτός αυτού μπορείτε σίγουρα να καταψύχετε το κρέας στην αρχική του συσκευασία, αλλά αν θέλετε να διατηρείται για περισσότερο από 2 μήνες στην κατάψυξη, το καλύτερο είναι να σκεφτείτε να αγοράσετε συσκευασίες ειδικές, όπως αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη ή ειδικό χαρτί κατάψυξης.

Μία ακόμη λύση επίσης είναι να σφραγίσετε την πρωτεΐνη μέσα σε μία αεροστεγή πλαστική σακούλα που θα το προστατεύσει σίγουρα.

Πόσο διαρκεί όμως το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

  • Πουλερικά

Τα ολόκληρα κοτόπουλα και οι γαλοπούλες έχουν διάρκεια ζωής έως και έναν χρόνο στην κατάψυξη. Τα στήθη, οι μηροί και οι φτερούγες της γαλοπούλας ή του κοτόπουλου θα πρέπει να τρώγονται εντός εννέα μηνών, ενώ τα εντόσθια απαγορεύεται να διατηρηθούν στην κατάψυξη περισσότερο από τρεις έως τέσσερις μήνες.

  • Μοσχάρι και αρνί

Οι ωμές μπριζόλες μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη για έξι έως 12 μήνες ενώ τα παϊδάκια για τέσσερις έως έξι μήνες. Από την άλλη το κομμάτι για ψητό, μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη για έως και έναν χρόνο.

  • Χοιρινό

Το ωμό χοιρινό κρέας καταψύχεται πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο όπως και το μοσχαρίσιο κρέας. Οι μπριζόλες συγκεκριμένα διαρκούν από τέσσερις έως έξι μήνες στην κατάψυξη, ενώ τα μέρη για ψητό μπορούν να καταψυχθούν έως και ένα χρόνο.

Επεξεργασμένα χοιρινά κρέατα όπως μπέικον, λουκάνικα και ζαμπόν, απαγορεύεται να μένουν στην κατάψυξη για περισσότερο από έναν έως δύο μήνες!

  • Κιμάς

Ο κιμάς είτε είναι από μοσχάρι, είτε από γαλοπούλα ή ακόμα και από αρνί, διατηρείται ιδανικά στην κατάψυξη για τρεις έως τέσσερις μήνες.

Συντάκτης: Bestofyou Team

Αρχική δημοσίευση στο bestofyou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ