fbpx
Logodiatrofis.gr
ΝΕΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού- Διατροφής 2013

synenteuksh tupou gia thn pagkosmia hmera episitismou diatrofis COVER

Ομιλητές ήταν οι:

  • Δημήτρης Γρηγοράκης, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος MSc με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία: η σύγχρονη ελληνική μάστιγα – Πόσο ποιοτικά τρώνε οι έλληνες σήμερα*;».
  • Γλυκερία Ψαρρά, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος PhD, επιστημονική συνεργάτις Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Η σημασία της σωστής διατροφής στην προστασία της υγείας».
  • Ιωάννα Βασιλακοπούλου, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος BSc με θέμα: «Είμαι ότι τρώω – Πρακτικά μέτρα βελτίωσης της διατροφής!».
  • Χρήστος Τζαφόλιας, υπεύθυνος Μarketing & Εμπορίου Desyllas Games

Παρουσιάστηκαν πρόσφατες έρευνες του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε πανελλαδικό δείγμα 124.113 παιδιών 9 – 11 ετών και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας σε πανελλαδικό δείγμα 800 ενηλίκων.

Απεύθυβε χαιρετισμό ο κ. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε η Φαίη Ευθυμίου, διευθύντρια των περιοδικών Forma και Παιδί & Νέοι Γονείς.

 Δείτε το ρεπορτάζ του ANT1 για τη Συνέντευξη Τύπου:




 

Δείτε φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου:

synenteuksh-tupou-gia-thn-pagkosmia-hmera-episitismou-diatrofis-2013

 

diatrofika-menu-me-nou-sto-avenue-18-19-oktwbriou

 

Κάνε κλικ στα παρακάτω θέματα και μάθε τα πάντα για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής 2013:

  1. Διαδραστικές εκδηλώσεις ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στον πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι!
  2. Βραδινή εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2013!
  3. Συνέντευξη του Δημήτρη Γρηγοράκη, για την Παγκόσμια Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής 2013!
  4. Διατροφικά “Μenu – με νου” στο Avenue (18 – 19 Οκτωβρίου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΕΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού- Διατροφής 2012

synenteuksh tupou gia thn pagkosmia hmera episitismou diatrofis COVER

 

Αναλυτικά, στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε η κα Γλυκερία Ψαρρά, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD, Επιστημονική συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στην εισήγηση  της επισήμανε τη «Σημασία της σωστής διατροφής στην προστασία της υγείας», αναλύοντας εκτενώς την αξία υιοθέτησης ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων διατροφο-εξαρτώμενων νοσημάτων (Διαβήτης, Καρδιαγγειακά Νοσήματα κλπ) και συσχετίζεται αρνητικά με την πιθανότητα εκδήλωσης των συγκεκριμένων νόσων.

omilites 

Η κα Βιργινία Παπαεμμανουήλ, Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, B.Sc, Τομεάρχης Βόρειας Ελλάδας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, μίλησε για τις «Πρακτικές εφαρμογές βελτίωσης της διατροφής και τη σωστή διατροφή στην πράξη», αναλύοντας τις συνιστώσες της υγιεινής διατροφής, η οποία θα πρέπει χαρακτηρίζεται από ποικιλία τροφίμων: ελαιόλαδο, φρούτα, λαχανικά, άγρια χόρτα, βότανα, όσπρια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα έχουν αποδεδειγμένα συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και γενικής θνησιμότητας. Επομένως, η υγιεινή και ποιοτική διατροφή αποτελεί ασπίδα προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού αποτρέποντας την εμφάνιση χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων.

dimitris orthiosΤέλος, ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, M.Sc., Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στο θέμα: Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μας σήμερα; Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγοράκης παρουσίασε την έρευνα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, η οποία διεξήχθη πανελλαδικά σε 798 ενήλικες 18 – 73 ετών, 304 άνδρες και 494 γυναίκες. Δυστυχώς, η σύγχρονη ελληνική διατροφική πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν τρώμε υγιεινά και ποιοτικά. Οι αριθμοί μας προσγειώνουν στη σκληρή πραγματικότητα: Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες εμφανίζουν υπέρταση, το 40% του ελληνικού πληθυσμού παρουσιάζει τιμές χοληστερόλης επάνω από το φυσιολογικό (200 mg/dl) και ετησίως στην Ελλάδα καταγράφονται 15.000 – 16.000 εμφράγματα. Επίσης, η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα είναι αντίστοιχη με αυτή των Ευρωπαϊκών χωρών (4%), ένας στους δέκα άνδρες ηλικίας 50-59 ετών πάσχει από στεφανιαία νόσο και η πιθανότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας έχει αυξηθεί κατά 10-40%. Βάσει των συμπερασμάτων της έρευνας, η οποία διεξήχθη με τη χρήση του δείκτη Med Diet Score, ο βαθμός μη ικανοποιητικής υιοθέτησης των αρχών της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής από τους σημερινούς Έλληνες (σκορ κάτω του μέσου όρου) είναι 50,13%, και συγκεκριμένα 51,97% στους άνδρες και 48,9% στις γυναίκες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες δεν τρώει υγιεινά και ποιοτικά! Επίσης, 2 στους 10 Έλληνες (19,3% στο συνολικό πληθυσμό), 23,03% στους άνδρες και 17% στις γυναίκες, βρίσκονται σε διατροφικό κίνδυνο, συγκεντρώνοντας πολύ χαμηλό σκορ εφαρμογής υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Επομένως σήμερα, είναι επιβεβλημένο όλοι οι Έλληνες να εφαρμόσουν στην πράξη τις αρχές της Ελληνικής παραδοσιακής διατροφής. Αυτό πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα με δεδομένη τη σχέση αυτού του πρότυπου διατροφής με την προστασία της υγείας.

dimitris

Στην εκδήλωση απηύθυνε  χαιρετισμό ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, ενώ συντονίστρια ήταν η κα Φαίη Ευθυμίου, διευθύντρια του περιοδικού FORMA.

oamda

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ