Ειδήσεις

Μια χούφτα από ξηρούς καρπούς κάνει καλό στην υγεία Συμβουλές & Tips

Μία χούφτα από ξηρούς καρπούς την ημέρα είναι αρκετή για να μειώσει τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες ασθένειες.

Σε μια ανασκόπηση η οποία συνδύασε δεδομένα από 20 προοπτικές μελέτες βρέθηκε ότι μεταξύ των ατόμων που κατανάλωναν μικρές ποσότητες ξηρών καρπών, αυτοί που κατανάλωναν τους περισσότερους μείωσαν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο κατά 29%, για καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 21% και για καρκίνο κατά 15%. Επίσης, μείωσαν τον κίνδυνο κατά 52% για αναπνευστικά νοσήματα, κατά 39% για διαβήτη και κατά 75% για μολυσματικές ασθένειες.

Η μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου φάνηκε όταν τα άτομα κατανάλωναν κατά μέσο όρο μία χούφτα ξηρών καρπών, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 24 αμύγδαλα ή 6-8 καρύδια. Παρατηρήθηκε ότι η περαιτέρω κατανάλωση ξηρών καρπών δεν είχε μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα μείωσης κινδύνου για νοσήματα.

«Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης στο αίμα» λέει ο Dagfinn Aune, κύριος συγγραφέας της μελέτης και ερευνητής στο Imperial College του Λονδίνου.

«Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα»

Εάν κάποιος δεν είναι αλλεργικός στους ξηρούς καρπούς, η κατανάλωση τους έχει πολλά οφέλη στην υγεία και πολύ μικρό κίνδυνο.

«Δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες και έτσι, μια μικρή και εφικτή αλλαγή στις διαιτητικές συνήθειες μπορεί να προσφέρει τόσα οφέλη» αναφέρει ο Dagfinn Aune.

Ηλιάνα Τσικρικού
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: il.tsikrikou @ gmail.com

Δείτε επίσης

Easy Cook Diet

Easy Cook Diet

Για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις αλλά θες να τρως σωστά και να χάσεις βάρος (Διαιτολόγιο για 3 εβδομάδες).!

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Αν πλησιάζει ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σας ή για παράδειγμα θέλετε να πάτε διακοπές, ίσως θελήσετε να χάσετε λίπος από την περιοχή των ποδιών μέσα στον επόμενο μήνα.!

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες και μελέτες υπάρχουν κάποιες μικροθρεπτικές ουσίες, οι οποίες όταν καταναλωθούν συνδυαστικά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο όφελος στον ανθρώπινο οργανισμό από ότι εάν καταναλωνόταν μεμονωμένα. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία